Σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να κρύψει την απιστία του

Πολλές φορές έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις απιστίας που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, ακόμη και τις αίθουσες των δικαστηρίων. Μια τέτοια υπόθεση παραλίγο να οδηγήσει τον άπιστο πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καθώς το ψέμα του για να χαρεί τον παράνομο έρωτά του κινητοποίησε τις αρχές.

Ένας Αυστραλός φέρεται να έκανε τη φίλη του να πιστέψει ότι τον απήγαγαν για να περάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την ερωμένη του.

Ο 35χρονος Paul Iera γλίτωσε τη φυλάκιση αφού παραδέχτηκε ενώπιον δικαστή ότι είχε σκαρφιστεί ένα περίτεχνο ψέμα για να κρύψει την απιστία του από τη φίλη του. Στις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο Αυστραλός από το Wollongong τηλεφώνησε στη φίλη του για να της πει ότι θα συναντούσε τον λογιστή του, ενώ στην πραγματικότητα πήγαινε να δει την ερωμένη του. Κάποια στιγμή, προκειμένου να κερδίσουν λίγο χρόνο, το ζευγάρι έστειλε ξανά μήνυμα στη φίλη του Iera, αυτή τη φορά προσποιούμενο τον απαγωγέα, ο οποίος υποσχέθηκε να τον παραδώσει σώο και αβλαβή την επόμενη μέρα.

“Σας ευχαριστώ που μου στείλατε τον Πολ. Θα τον κρατήσουμε μαζί μας μέχρι το πρωί”, έγραφε το μήνυμα του “απαγωγέα”.

Το μόνο που δεν υπολόγισαν ο Paul και η ερωμένη του ήταν ο πανικός της φίλης του μετά την ανάγνωση του μηνύματος. Φοβούμενη για τη ζωή του, η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία για να καταγγείλει την απαγωγή του και αμέσως συγκροτήθηκε ομάδα κρούσης από την αστυνομία για τον εντοπισμό και τη διάσωση του θύματος. Έτσι, ενώ ο Paul Iera και η ερωμένη του περνούσαν μια ρομαντική βραδιά, η αστυνομική περιφέρεια Lake Illawarra ξόδευε 200 ώρες αστυνομικής εργασίας, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 25.000 δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων, στην προσπάθειά της να τον βρει.

Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου οχήματος, η αστυνομία σταμάτησε το βαν του Iera και τον βρήκε σώο και αβλαβή μαζί με την ερωμένη του. Προσπάθησε να πει στους αστυνομικούς ότι όντως είχε απαχθεί, αλλά τελικά τον άφησαν ελεύθερο. Όμως η ιστορία του είχε ένα σωρό αντιφάσεις, και δώδεκα ημέρες αργότερα συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ψευδή καταγγελία.

Ο Paul Iera αντιμετώπιζε ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης για την εξαπάτησή του, αλλά αφού παραδέχτηκε ότι επινόησε την ιστορία της απαγωγής του για να κρύψει την απιστία του από τη φίλη του στο δικαστήριο, διατάχθηκε να καταβάλει 16.218,11 δολάρια Αυστραλίας στην κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ως αποζημίωση για το έργο που έκανε η αστυνομία. Ο Iera καταδικάστηκε επίσης σε 350 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Ο δικαστής Michael Ong χαρακτήρισε τις πράξεις του κατηγορούμενου ως “αποτρόπαιες”, προσθέτοντας ότι σκέφτηκε σοβαρά να του επιβάλει ποινή φυλάκισης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ