Σκάνδαλο στην Αυστραλία – Ο υπουργός Παιδείας κατηγορείται για παρενόχληση

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία με πρωταγωνιστή τον υπουργό Παιδείας και Νεότητας Άλαν Τατζ. Ο υπουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του αποτελέσματος έρευνας εναντίον του σχετικά με κατηγορίες για παρενόχληση που διατύπωσε πρώην υπάλληλος, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Η πρώην υπάλληλος Ρέιτσελ Μίλερ κατηγόρησε τον Άλαν Τατζ για συναισθηματική και σωματική κακοποίηση στη διάρκεια σχέσης που είχαν το 2017.

Η Μίλερ, η οποία αποκάλυψε ότι είχαν σχέση πέρυσι, είπε σε δημοσιογράφους ότι βίωσε μια “συναισθηματικά και, σε μία περίπτωση, σωματικά κακοποιητική σχέση” η οποία χαρακτηριζόταν από κατάχρηση εξουσίας. Όπως υποστήριξε, ο Τάτζ, σε έναν καβγά τους, την κλωτσούσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε “τελείως και κατηγορηματικά” τις κατηγορίες.

υπουργός Παιδείας Αυστραλία

Μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις της Μίλερ, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι ο Τατζ δέχθηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της διεξαγωγής “ανεξάρτητης και δίκαιης έρευνας”.

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων επίσημης έρευνας για την “σεξιστική κουλτούρα” του κοινοβουλίου της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του κοινοβουλίου είχαν πέσει θύμα ηθικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης ή σεξουαλικών επιθέσεων στη διάρκεια της εργασίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 κοινοβουλευτική βοηθός κατηγόρησε υπουργό της Αυστραλίας ότι την βίασε μέσα στο γραφείο του. Η υπόθεση που είχε προκαλέσει κύμα αγανάκτησης, με διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, εξετάζεται τώρα από τη δικαιοσύνη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ