Σήμερα το πρώτο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ – Φόβοι για εξάπλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Εντείνει τους βομβαρδισμούς με επίθεση κατά της πόλης Μπέιτ Χανούν ο ισραηλινός στρατός μετά την ανακοίνωση ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση» της πόλης της Γάζας και ότι έσπασε τις γραμμές άμυνας της Χαμάς. Περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού να ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι στο τραπέζι» η ιδέα της κατάπαυσης του πυρός.

Από την πλευρά της η Χαμάς κάνει λόγο για μάχες σώμα με σώμα. Προειδοποίησε ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ γιατί οι στρατιώτες του δεν θα φύγουν από εκεί ζωντανοί. Η οργάνωση απάντησε με βροχή ρουκετών στο Νότιο Ισραήλ και επιδίδεται σε «αντάρτικο πόλης» πραγματοποιώντας καταδρομικές επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών μέσα από τα τούνελ.

Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η βία στα σύνορα με τον Λίβανο. Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού και, για πρώτη φορά, χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αναμένεται να απευθύνει για πρώτη φορά ομιλία από την έναρξη του πολέμου, εδώ κι ένα μήνα.

Η ομιλία είναι πιθανό να υποδεικνύει τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης, καθώς οι μαχητές της και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάζουν πυρά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ. Αυτό έχει δημιουργήσει φόβους ότι η περιοχή θα μπορούσε να γίνει άλλο ένα μέτωπο στη σύγκρουση, σύμφωνα με το BBC.

Η Χεζμπολάχ διαθέτει ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων που περιλαμβάνει πυραύλους ακριβείας που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στο ισραηλινό έδαφος και δεκάδες χιλιάδες καλά εκπαιδευμένους, σκληραγωγημένους μαχητές.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχέθηκε μια απάντηση «ασύλληπτου» μεγέθους εάν η Χεζμπολάχ ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη σύγκρουση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ