Αποστολή στο Ισραήλ: 130 τρομοκράτες της Χαμάς νεκροί – Χτύπημα Ισραηλινών με F-35 – Βίντεο

Ο Ισραηλινός Στρατός – IDF συνεχίζει τα χτυπήματα εναντίον των θυλάκων της Χαμάς ανακοινώνοντας ότι κατάφερε να εξουδετερώσει μεγάλο αριθμό τρομοκρατών το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα χτύπησε με F-35 βαλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι.

Ανταπόκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Τις τελευταίες ώρες, περισσότεροι από 130 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Τα στρατεύματα του IDF έπληξαν τρομοκρατικές υποδομές και κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό όπλων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα

Τα στρατεύματα του IDF συνέχισαν να εμπλέκονται σε σκληρές μάχες εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εντόπισαν όπλα και καταστρέφοντας τρομοκρατικές υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μαχών, τα στρατεύματα του IDF εξουδετέρωσαν περίπου 130 τρομοκράτες. Επιπλέον, αεροσκάφη της IAF που κατευθύνονται από στρατιώτες στο έδαφος έπληξαν μια σειρά στρατιωτικών κέντρων διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιούνταν από ανώτερους τρομοκράτες της Χαμάς. Τα στρατεύματα έπληξαν υποδομές τρομοκρατών που βρίσκονταν σκόπιμα σε περιοχές αμάχων, καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προσπαθειών υποστήριξης των χερσαίων στρατευμάτων του Ισραηλινού Στρατού, μια πυραυλάκατος του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού έπληξε κτίρια εξοπλισμένα με εκρηκτικά και θέσεις παρατήρησης που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Παράλληλα, δυνάμεις του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και αεροσκάφη της IDF έπληξαν τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στις ναυτικές δυνάμεις της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων δομών που προορίζονταν για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Βίντεο από τη δραστηριότητα των IDF στη Λωρίδα της Γάζας:

Βίντεο από τα χτυπήματα της Πολεμικής Αεροπορίας – IAF στη Λωρίδα της Γάζας: 

Bίντεο από τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις:

Tο απόγευμα της Πέμπτης, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία – IAF έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 “Adir” να αναχαιτίζει έναν πύραυλο κρουζ, μαζί με πρόσθετα πλάνα που δείχνουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας “Arrow” να αναχαιτίζει έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας πύραυλος κρουζ εντοπίστηκε ότι εκτοξεύτηκε από τα νοτιοανατολικά προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Τα συστήματα ακολούθησαν την τροχιά του και κάλεσαν μαχητικά αεροσκάφη F-35, τα οποία αναχαίτισαν με επιτυχία τον πύραυλο.

Αργότερα την ίδια μέρα, η IAF αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους κοντά στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, χρησιμοποιώντας το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow.

Απειλεί η Χεζμπολάχ

Στρατιώτες του IDF πραγματοποιούν αμυντικές δραστηριότητες κατά μήκος των βόρειων συνόρων, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών παρατήρησης, περιπολιών και άλλων προληπτικών επιχειρήσεων. Οι δυνάμεις επιχειρούν κοντά στον φράχτη ασφαλείας με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών προσπαθειών και την άμεση εξάλειψη κάθε απειλής. Αυτή η δραστηριότητα ενισχύεται από την ολοκληρωμένη συλλογή πληροφοριών στο έδαφος και στον αέρα για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και επαγρύπνησης.

Οι στρατιώτες του IDF συνεχίζουν στο πλαίσιο των επιθετικών προσπαθειών, να επιχειρούν στην περιοχή κοντά στα σύνορα.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, οι δυνάμεις εξάλειψαν τρομοκράτες και κατέστρεψαν τις τρομοκρατικές υποδομές της Χεζμπολάχ, βασιζόμενες στην ταχεία συνεργασία με μονάδες πληροφοριών. Η Βόρεια Διοίκηση συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με μονάδες από όλο το Ισραήλ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, το σώμα πυροβολικού, οι ομάδες υποστήριξης πυρός και δυνάμεις κομάντο βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και είναι έτοιμες να δώσουν άμεση και δυναμική απάντηση στο λιβανέζικο έδαφος σε οποιαδήποτε επίθεση της Χεζμπολάχ.

Πλάνα από χτυπήματα σε τρομοκρατικό πυρήνα από τις ειδικές δυνάμεις του IDF με την υποστήριξη της IAF: 

Πλάνα από την επιχειρησιακή δραστηριότητα της Μονάδας Ισραηλινών Στρατών «Egoz» στα βόρεια σύνορα: 

Πλάνα από τις προετοιμασίες του IDF στο βόρειο τομέα: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ