Σάλος στη Σκωτία: Παραιτήθηκε υπουργός που έστελνε μηνύματα σε 16χρονο

Στην παραίτηση οδηγήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας Ντέρεκ Μακέι έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Sun ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι. Η παραίτησή του ήρθε λίγες ώρες πριν ανακοινώσει τον προϋπολογισμό της σκωτσέζικης κυβέρνησης.

Ο 42χρονος Μακέι επικοινώνησε πρώτη φορά με το αγόρι εντελώς ξαφνικά, το περασμένο καλοκαίρι στα social media. Σε μία απολογία του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για “τις ανόητες πράξεις” του και παραιτήθηκε αφού ενημέρωσε την ηγέτιδα του SNP Νικόλα Στέρτζον, που επεσήμανε ότι η συμπεριφορά του δεν αντεπεξήλθε στα απαιτούμενα στάνταρ”.

“Απολογούμαι ανεπιφύλακτα στον εμπλεκόμενο και την οικογένειά του. Λυπάμαι που απογοήτευσα τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές μου” είπε ο Μακέι στην απολογία του.

Είναι πατέρας δύο παιδιών και ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος το 2013 όταν εγκατέλειψε την επί 12 χρόνια σύζυγό του Τζένιφερ. Το ζευγάρι, ωστόσο, είναι σε διάσταση και δεν έχει πάρει διαζύγιο ακόμη, ενώ ο πολιτικός συζεί με τον σύντροφό του κοντά στη Γλασκώβη.

Ο Μακέι απέστειλε 270 μηνύματα στον 16χρονο μέσα σε έξι μήνες, ενώ το αγόρι του επεσήμανε ότι είναι ανήλικος και 16 ετών περισσότερες από μία φορές.

Σε ένα μήνυμα ο Μακέι φέρεται να του ζητούσε οι συνομιλίες τους να μείνουν μεταξύ τους και όταν το αγόρι συμφώνησε, αυτός απάντησε: “Κουλ, τότε να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι είσαι πολύ ωραίος”.

Είχε καλέσει το αγόρι σε αγώνα ράγκμπι και του είχε πει ότι του άρεσε το κούρεμά του. Τα μηνύματα δημοσίευσε η Scottish Sun. Ο έφηβος απέφυγε να απαντήσει λέγοντάς του ότι η μαμά του θα ανησυχούσε όταν ο Μακέι τον κάλεσε για δείπνο.

Όταν τα ανατριχιαστικά μηνύματα συνέχιζαν να έρχονται, το αγόρι είπε ψέματα ότι ο αδερφός του είχε χτυπήσει στο κεφάλι για να αποφύγει να τον συναντήσει. Ο Μακέι του έγραψε “ωχ, όχι, ελπίζω να είναι καλά” αλλά επανήλθε με νέο μήνυμα σε τρεις ώρες γράφοντας: “είσαι διαθέσιμος τώρα;”

Όταν ο 16χρονος σταμάτησε να απαντά στα μηνύματα ο υπουργός έστελνε ένα “γεια” ή διάφορες φατσούλες, και στο τέλος του προσέφερε εισιτήρια για αγώνα ράγκμπι. Ο 16χρονος μίλησε για το περιστατικό σήμερα, τονίζοντας: “Προσπαθούσα να επινοήσω κάτι γιατί δεν ήθελα να πάω. Ήταν περίεργο και αφού το το είπα αυτό ακόμη προσπαθούσε να με κάνει να πάω. Με ρώτησε αν ήμουν με τη μαμά και τον μπαμπά. Ήθελα να μιλήσω για να σταματήσω άλλους ανθρώπους ναστοχοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο. Είναι υψηλά ιστάμενο πρόσωπο οπότε ήταν ανησυχητικό”.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ