Σάλος με την δικαστική νίκη για το τέρας της Αυστρίας – Βίαζε την κόρη του επί 25 χρόνια και απέκτησε 7 παιδιά

Με χαμόγελο υποδέχτηκε ο 88χρονος Γιόσεφ Φριτζλ την απόφαση του δικαστηρίου να μεταφερθεί από ψυχιατρική μονάδα σε μία κανονική πτέρυγα φυλακής χαμηλής ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί τον επόμενο χρόνο να κάνει αίτηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος και να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας.

Ο ηλικιωμένος Αυστριακός καταδικάστηκε επειδή κρατούσε την κόρη του κλειδωμένη επί 25 χρόνια στο κελάρι του σπιτιού του, την βίαζε και απέκτησε μαζί της 7 παιδιά. Υποφέρει από άνοια και ανέφερε στους δικαστές ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτά που έκανε στην κόρη του.

Το 2009 καταδικάστηκε για αιχμαλωσία, βιασμό, αιμομιξία και «δολοφονία από αμέλεια». «Ήταν έτοιμος να κλάψει κατά τη διάρκεια της ακρόασης», είπε η δικηγόρος του, Άστριντ Βάγκνερ, στους δημοσιογράφους μετά την ακροαματική διαδικασία.

«Είπε ότι λυπάται απίστευτα για τα θύματά του. Θα ήθελε πολύ να αναιρέσει ό,τι έκανε», είπε η δικηγόρος. Όπως εξήγησε το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο.

Η απόφαση ελήφθη αφού η Αυστριακή ψυχίατρος Χάιντι Κάστνερ, η οποία στο παρελθόν περιέγραψε τον Φριτζλ ως «εξαιρετικά ψυχολογικά ανώμαλο» και «συναισθηματικά αναλφάβητο» κατέληξε στο συμπέρασμα σε μια έκθεση 28 σελίδων ότι ο καταδικασμένος δολοφόνος δεν αποτελεί πλέον απειλή.

Εξαιτίας της κατάστασης του ο Φριτζλ φέρεται να είναι μπερδεμένος, να μιλά τακτικά σε μια τηλεόραση, να πιστεύει ότι είναι αστέρας της ποπ και να συζητά για επισκέψεις από μέλη της οικογένειας που δεν έγιναν ποτέ, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Η Βάγκνερ είπε ότι μια νέα αίτηση για να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας «θα γίνει σύντομα» και υποστήριξε ότι ο Φριτζλ «θέλει να συνεχίσει τη διαδικασία» και «είναι πολύ σίγουρος» ότι η αίτησή του θα γίνει δεκτή. «Είπε: Είναι στα χέρια του Θεού, αλλά και στα χέρια μου», ανέφερε στην εφημερίδα Sun η δικηγόρος.

Ωστόσο, η απόφαση της Πέμπτης δεν είναι ακόμη οριστική και απαιτεί απόφαση εισαγγελέα, ο οποίος έχει 14 ημέρες για να υποβάλει έφεση.

Βίαζε την κόρη του επί 25 χρόνια και απέκτησε 7 παιδιά

Ο 88χρονος κρατούσε την κόρη του αιχμάλωτη σε ένα κελάρι για περισσότερες από δύο δεκαετίες, αφού ισχυρίστηκε ότι το είχε σκάσει και είχε ενταχθεί σε μία αίρεση. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου χορηγούσε ναρκωτικά και βίαζε την Ελίζαμπεθ. Υπολογίζεται ότι την βίασε περισσότερες από 3.000 φορές και απέκτησε 7 παιδιά μαζί της.

Μετά την γέννηση του ένα παιδί πέθανε και ο 88χρονος το πέταξε σε έναν κλίβανο. Από τα επτά παιδιά που γεννήθηκαν 3 παρέμειναν σε αιχμαλωσία μαζί της και ένα πέθανε λίγο μετά τη γέννηση του. Τα υπόλοιπα τα μεγάλωσε ο Φριτζλ και η σύζυγος του, Ρόουζμερι, αφού την είχε πείσει ότι τα παιδιά εμφανίζονταν στο κατώφλι τους.

Τα εγκλήματα του Φριτζλ αποκαλύφθηκαν τον Απρίλιο του 2008, όταν πήγε ένα από τα παιδιά στο νοσοκομείο γιατί είχε μία ασθένεια απειλητική για την ζωή του. Η Ελίζαμπεθ και τα παιδιά ζουν τώρα σε μια άγνωστη τοποθεσία με άλλα ονόματα.

Τα παιδιά, που είναι μεταξύ 17 και 31 ετών, κοιμούνται σε δωμάτια με πόρτες πάντα ανοιχτές καθώς κάνουν θεραπευτικές συνεδρίες για να ξεπεράσουν το τραύμα της αιχμαλωσίας στο κελάρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ