Σάλος για την επιβολή προστίμου σε 70χρονο που έκλεψε φαγητό για το εγγόνι του

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κυπριακή κοινή γνώμη και έντονα επικριτικά σχόλια από τα μέσα ενημέρωσης, η επιβολή προστίμου 250 ευρώ, από δικαστήριο, σε 70χρονο παππού, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή αναγκάστηκε να κλέψει ένα κοτόπουλο αξίας 6.40 ευρώ, από υπεραγορά στη Λάρνακα, για να δώσει φαγητό στο διαβητικό εγγονάκι του.

Ο ηλικιωμένος εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να κλέψει το κοτόπουλο, επειδή είχε καθυστερήσει να σταλεί η σύνταξή του και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητό στο εγγονάκι του, που βρίσκεται υπό την προστασία του.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα, γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξή μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικό το παιδί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν συγκινήθηκε από την τραγική κατάσταση του ηλικιωμένου.

Το περιστατικό συνέβη σε γνωστή υπεραγορά της Λάρνακας και τον 70χρονο αντιλήφθηκε ένας υπάλληλός της. Οι πολίτες της Λάρνακας καλούν σε μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης υπεραγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, αναφέρει ότι δεν ήρθε εις γνώση του, η υπόθεση κλοπής από συνταξιούχο. «Ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ζητήθηκε η μη δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο ίδιος να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια στην υπόθεση της κλοπής από συνταξιούχο μικρής αξίας τροφίμου από υπεραγορά», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι «η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη».

Επίσης, σημειώνεται ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης, λόγω της φύσης του αδικήματος, έγινε από την Αστυνομία κατόπιν απαίτησης του διευθυντή της υπεραγοράς».

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει χάρη στον συνταξιούχο, ενώ θα ζητήσει και διαγραφή του προστίμου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ