Σαμπάχ: «Η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» – Η αναφορά σε Ελλάδα και Ισραήλ

Πυρηνική αποτροπή πρέπει να αποκτήσει η Τουρκία, σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα Σαμπάχ, ο συγγραφέας του οποίου υποστηρίζει ότι η Τουρκία δικαιούται να έχει τέτοια όπλα επειδή έχει το γειτονικό Ισραήλ και επειδή ίσως έχει η επίσης γειτονική Ελλάδα.

«Δεδομένου ότι το Ισραήλ, το οποίο περιλαμβάνει εδάφη της χώρας μας στους στόχους της Γης της Επαγγελίας, διαθέτει πυρηνικά όπλα, πρέπει να τα αποκτήσουμε και εμείς», γράφει στο άρθρο του ο Σαλίχ Τουνία, σε μια διατύπωση που αφήνει υπονοούμενα για εδαφικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ, κάτι που δεν δικαιολογείται ακριβώς γιατί οι δύο χώρες δεν συνορεύουν.

«Το γεγονός επίσης ότι οι ΗΠΑ, αν οι κυρώσεις δεν αποδώσουν, δεν θα καθυστερήσουν να εξοπλίσουν την Ελλάδα με πυρηνικά όπλα, δεν αλλάζει την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι ήδη μια πλήρης βάση των ΗΠΑ; Άλλωστε, αφού το γενοκτόνο Ισραήλ απέκτησε την ατομική βόμβα, θα έκανε τόση διαφορά να έχει κι η Ελλάδα;», διερωτάται ο αρθρογράφος Σαλίχ Τουνά στη Σαμπάχ.

Πάντως ο Τουνά παραδέχεται ότι η πρόσβαση σε τέτοια όπλα δεν είναι εύκολη, αλλά αναφέρει ότι μπορεί σε αυτό να βοηθήσει η Ρωσία. Αμέσως όμως σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε  «αποβολή από το ΝΑΤΟ.»

«Να φθάσουμε με κάθε τρόπο στην πυρηνική αποτροπή»

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του, ο Τουνά αναφέρει ότι «οι συνθήκες στην περιοχή υπαγορεύουν να φθάσουμε με κάθε τρόπο στο επίπεδο της πυρηνικής αποτροπής. Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία θα παράσχει κάθε είδους υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση. Αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το τίμημα.

Το τίμημα μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που έχει υποστεί το Ιράν. Λόγω του εμπάργκο, (σ.σ. αν μας επιβληθεί) μπορεί να πρέπει να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες στην πρόσβαση σε πολλά βασικά είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων. Μπορεί επίσης να αποβληθούμε από το ΝΑΤΟ (και αυτό θα ήταν καλό, παρεμπιπτόντως)», υποστηρίζει ο Σαλίχ Τουνά.

Τα πυρηνικά όπλα παρέχουν αποτροπή και ισορροπία μεταξύ των χωρών και η πυρηνική ικανότητα του Ισραήλ είναι ο σημαντικότερος λόγος αυτής της ανισορροπίας, ισχυρίζεται ο Τούρκος αρθρογράφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ