Ρουμανία: Επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών στις βουλευτικές εκλογές δείχνουν τα exit poll

Επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών με ευρύ προβάδισμα δείχνουν τα τα exit poll των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στη Ρουμανία, και πλέον ξεκινούν συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τον πιστό σύμμαχό τους, το κόμμα ALDE.

Οι σοσιαλδημοκράτες στόχευαν στην επιστροφή στην εξουσία, έναν χρόνο αφότου ο συνασπισμός του οποίου ηγούνταν κατέρρευσε στον απόηχο των διαδηλώσεων που έγιναν κατά της διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση. Τα κατάφεραν κυρίως χάρη στις υποσχέσεις τους για αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Τα exit poll που διεξήχθησαν κατέδειξαν ότι το PSD συγκεντρώνει σχεδόν το 46% των ψήφων, ενώ ακολουθεί το κεντροδεξιό Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) με 22%. Το κόμμα Ένωση Σώστε τη Ρουμανία, νεοεισερχόμενο στην πολιτική σκηνή της χώρας, εξασφαλίζει ποσοστό 9,2%.

Το ALDE, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Καλίν Ταριτσεάνου, αναμένεται να λάβει το 6% των ψήφων.

«Είμαι… ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα» δήλωσε ο ηγέτης του PSD Λίβιου Ντραγκνέα, μετά την ανακοίνωση των exit poll, χαρακτηρίζοντας τη Ρουμανία ως «μια όαση σταθερότητας στην περιοχή. Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να κατανοήσουν και να σεβαστούν την σημερινή ψηφοφορία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

 Unicef: Όλα τα παιδιά στο Χαλέπι υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα

Bέβαιη για την αθωότητά της στην υπόθεση Ταπί δηλώνει η Λαγκάρντ

Βουλγαρία: Στους 8 οι νεκροί από την έκρηξη σε εμπορική αμαξοστοιχία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ