Ρωσικό κάλεσμα στη Δύση για την ακροδεξιά

Ρωσικό κάλεσμα στη Δύση για την ακροδεξιά

Ένας ανώτερος Ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος κάλεσε τη Δύση να αποτρέψει την ανάδειξη «νεοφασιστών» στην εξουσία στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση ενός ηγέτη της ακροδεξιάς ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ο Ντμίτρο Γιάρος, ηγέτης του Δεξιού Τομέα, ενός κινήματος με χαρακτηριστικά γνωρίσματα παραστρατιωτικής ομάδας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαδηλώσεις που διήρκεσαν τρεις μήνες και οδήγησαν στην ανατροπή του υποστηριζόμενου από τη Μόσχα προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

«Οι de facto αρχές στο Κίεβο και οι Δυτικοί υποστηρικτές τους πρέπει να κλείσουν τον δρόμο στο νέο-φασιστή Γιάρος και στους υποστηρικτές του», σημείωσε ο Κονσταντίν Ντολγκόφ, επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι ρωσικές αρχές κατηγορούν τον Γιάρος για υποκίνηση της τρομοκρατίας διότι φέρεται να είχε καλέσει έναν Τσετσένο πολέμαρχο να επιτεθεί στη Ρωσία, αφού οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Κριμαίας.

«Η βία των υπερεθνικιστών που απολαύουν ατιμωρησία έχει καταστήσει ανυπόληπτο το Μαϊντάν», ανέφερε ο Ντολγκόφ αναφερόμενος στο ουκρανικό κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον του Γιανουκόβιτς. «Οι εξτρεμιστές που είναι ένοχοι για δολοφονίες θα έπρεπε να προσαχθούν στην δικαιοσύνη».

Ο Γιάρος αναφέρθηκε χθες στη Ρωσία κατηγορώντας την ότι έχει εξαπολύσει επίθεση στην Κριμαία και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ