Ρωσία: Θα απαντήσουμε στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ

Ρωσία: Θα απαντήσουμε στην αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ

 

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην αυξημένη ΝΑΤΟϊκή δραστηριότητα κοντά στα σύνορά της την ώρα που κλιμακώνεται η κρίση με τη δυτική συμμαχία για την Ουκρανία.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ αύξησε την παρουσία του στην περιοχή για να καθησυχάσει τους ανατολικοευρωπαίους συμμάχους. Πολεμικά πλοία και αεροπλάνα αναπτύχθηκαν προσωρινά στις χώρες-μέλη της περιοχής και εντατικοποιήθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις.

“Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία και στη Ρουμανία ενισχύονται καθώς και η στρατιωτική παρουσία της Συμμαχίας στη Βαλτική, τη Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα”, δήλωσε ο Γκερασίμοφ σε διάσκεψη για την Αμυνα στη Μόσχα.

“Η ένταση, η επιχειρησιακή και η πολεμική ετοιμότητα των συμμαχικών στρατευμάτων ενισχύεται κοντά στη ρωσική μεθόριο. Υπό αυτές τις συνθήκες… πρέπει να λάβουμε μέτρα αντιποίνων”, είπε ο ίδιος.

Η Ρωσία ανησυχεί για την επέκταση της στρατιωτικής συμμαχίας των 28 χωρών προς την ανατολική Ευρώπη και τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας επηρεάστηκε εν μέρει από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία την Κυριακή διοργανώνει προεδρικές εκλογές, που θεωρούνται κομβικής σημασίας για την εύθραυστη δημοκρατία της, έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη δυτική συμμαχία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Τον περασμένο μήνα, το ΝΑΤΟ ανέστειλε την πολιτική και στρατιωτική του συνεργασία με τη Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας. Όμως παρά την ένταση στις σχέσεις Μόσχας-ΝΑΤΟ με αφορμή την ουκρανική κρίση, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε πρόσφατα ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει την αποστολή πολυάριθμων μάχιμων στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.