Ρωσία: «Ο γιος σας συμπεριφέρεται απαράδεκτα»-To σημείωμα που άφησαν ακτιβιστές στον τάφο των γονιών του Πούτιν

Άγνωστοι ακτιβιστές άφησαν σήμερα το πρωί στον τάφο των γονιών του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωμα με το οποίο εξέφραζαν τα παράπονά τους για τον γιο τους.

Οι ακτιβιστές πήγαν στο νεκροταφείο Σεραφίμσκι στην Αγία Πετρούπολη, όπου είναι ο τάφος των γονιών του Πούτιν και άφησαν το σημείωμα με τα παράπονα. Η φωτογραφία με την δράση αυτή αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της Φεμινιστικής Αντιπολεμικής Αντίστασης, μιας οργάνωσης που διοργανώνει καλλιτεχνικές δράσεις και δράσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

 

«Μια άγνωστη ομάδα ατόμων απευθύνθηκε στους γονείς ενός αγοριού, ζητώντας τους να λάβουν μέτρα διαπαιδαγώγησης για το γιό τους» αναφέρεται στην ανάρτηση των ακτιβιστών στο κανάλι – Telegram. Η έκκληση αυτή προς τους αποβιώσαντες γονείς του Ρώσου προέδρου υποτίθεται ότι είναι μια σελίδα από το ημερολόγιο μαθητή με το ακόλουθο κείμενο: «Αξιοσέβαστοι γονείς. Ο γιός σας συμπεριφέρεται απαράδεκτα! Παραλείπει τα μαθήματα ιστορίας, τσακώνεται με τους συμμαθητές του, απειλεί να ανατινάξει όλο το σχολείο! Πάρτε μέτρα!».

Η φωτογραφία με τη συγκεκριμένη δράση δημοσιεύθηκε επίσης στο κανάλι που διατηρεί το «Κόμμα των νεκρών» στο Telegram. Νωρίτερα είχαν γίνει έρευνες στα σπίτια των ακτιβιστών αυτής της καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας. Το «Κόμμα των νεκρών» έχει πραγματοποιήσει επίσης αντιπολεμικού περιεχομένου καλλιτεχνικές δράσεις και στο νεκροταφείο Πισκαριόφσκοε που είναι νεκροταφείο μνημείο πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι γονείς του Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Πούτιν και Μαρία Σεμόλοβα (Πούτινα) απεβίωσαν αντίστοιχα το 1999 και 1998, πριν ακόμη ο γιός τους γίνει πρόεδρος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Svoboda.org)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ