Ραμζάν Καντίροφ: Οι απειλές του φίλου του Πούτιν – «Θα στείλω τους συγγενείς των διαδηλωτών στον πόλεμο»

Ο πιστός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε να στείλει τους συγγενείς των διαδηλωτών στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία – εν μέσω αναφορών ότι φοιτητές αποσύρονταν από τις τάξεις για να υπηρετήσουν ως έφεδροι, ενώ κλήθηκαν και ηλικιωμένοι με σοβαρές αναπηρίες.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες για τους διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων πολλών δεκάδων γυναικών στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, που βγήκαν στους δρόμους λόγω της εντολής του Πούτιν για επιστράτευση 300.000 εφέδρων.

«Κάποιοι γράφουν ότι είναι απαραίτητο να βγούμε στους δρόμους ενάντια στην μερική επιστράτευση. Υπό αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν πρέπει να συζητήσει την απόφαση (του Πούτιν), αλλά πρέπει να συμμορφωθεί, γι’ αυτό προτρέπω όλους να μην εμπλακούν σε ανοησίες», είπε ο Καντίροφ σε βίντεο στο Telegram, σύμφωνα με το Newsweek την Παρασκευή.

Ρωσία επιστράτευση
Οι διαδηλωτές συλλαμβάνονταν – Φωτογραφία: Reuters

«Και αυτοί που θα βγουν (να διαμαρτυρηθούν), είναι εχθροί του λαού», συνέχισε.

Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δήλωσαν ότι μόνο έφεδροι με σχετική εμπειρία μάχης και υπηρεσίας θα κληθούν και ότι η επιστράτευση δεν θα ισχύει για φοιτητές πλήρους απασχόλησης.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές που κυκλοφορούν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι οι φοιτητές απομακρύνονταν από τις τάξεις στο Buryat State University στο Ulan-Ude, πρωτεύουσα της φτωχής δημοκρατίας της Σιβηρίας της Buryatia.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ