Ρωσία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς για πιθανές “τρομοκρατικές επιθέσεις” – Τι απαντά η Μόσχα

Κατεπείγουσα προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες, που ζουν στη Ρωσία, εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, κάνοντας λόγο για πιθανές “τρομοκρατικές επιθέσεις” στη χώρα αυτή. Η αμερικανική πρεσβεία, συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να σκεφτούν “σχέδια εκκένωσης” που δεν θα βασίζονται στη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία αναφέρει συγκεκριμένα: “Υπήρξαν απειλές για επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων, σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων του μετρό και άλλων χώρων συγκέντρωσης πολιτών σε μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και σε περιοχές υψηλών εντάσεων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία”.

“Αναθεωρήστε τα σχέδια ατομικής ασφάλειάς σας. Να έχετε σχέδια εκκένωσης, τα οποία δεν θα βασίζονται στη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, διερωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τη Ρωσία για τις πληροφορίες που έχουν περί πιθανών επιθέσεων. “Και, αν όχι, πώς να το ερμηνεύσει κανείς όλο αυτό;”, τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Πάντως, η πρεσβεία επικαλείται “πηγές μέσων ενημέρωσης” στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι αυτά τα μέσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Tass/Sputnik

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ