Ρωσία: Η καταδίκη της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ και η οργή Μπάιντεν

Σε εννέα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από δικαστήριο στη Ρωσία η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίντεϊ Γκράινερ για λαθρεμπορία και κατοχή ναρκωτικών.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του WNBA είχε συλληφθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας με τις αρχές να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες (λάδι κάνναβης) σε φιαλίδια στις αποσκευές της.

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα «σταρ» του WNBA είχε δηλώσει ένοχη, λέγοντας ότι: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω με την απόφασή σας να μην τελειώσετε τη ζωή μου».

Η  καταδίκη της Αμερικανίδας παίκτριας του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τζο Μπάιντεν, οποίος δήλωσε:

«Σήμερα, η Αμερικανίδα υπήκοος Μπρίτνεϊ Γκράινερ δέχθηκε μια ποινή φυλάκισης που είναι μια ακόμη υπενθύμιση αυτού που ήδη γνώριζε ο κόσμος: Η Ρωσία κρατά άδικα την Μπρίτνεϊ. Είναι απαράδεκτο και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως ώστε να είναι με τη σύζυγό της, αγαπημένη τους φίλους και τους συμπαίκτες».

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα και θα επιδιώξει κάθε δυνατή λεωφόρο για να φέρει την Μπρίτνεϊ και τον Πολ Γουίλαν στο σπίτι με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό» δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο, η υπεράσπιση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση, λέγοντας ότι κατά την εκδίκαση το δικαστήριο αγνόησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν παρουσιάσει, καθώς και την δήλωση ενοχής της Γκράινερ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες  να ανταλλάξουν τον καταδικασθέντα διακινητή όπλων, Βίκτορ Μπουτ με την μπασκετμπολίστρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ