Κωνσταντινούπολη: “Όλη η στέγη κάηκε, είναι καλά όλοι οι ασθενείς” – Ο διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου για την φωτιά

Τις δραματικές ώρες που έζησαν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, περιγράφει ο διευθυντής του νοσοκομείου, Στάθης Λεάνας.

“Ευτυχώς, είναι όλοι καλά, δεν έχουμε θύματα ή εγκαυματίες τόνισε ο Στάθης Λεάνας σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ.

Αναφερόμενος στη διάσωση των ασθενών και των ηλικιωμένων, τόνισε ότι έχουν μεταφερθεί όλοι σε ασφαλή σημεία αλλά και σε ένα διπλανό νοσοκομείο, σημειώνοντας πως ορισμένοι ήταν κατάκοιτοι.

“Καθόμουν στο δωμάτιό μου απ’ όπου φαίνεται το γηροκομείο. Είδα καπνό πάνω στην στέγη και αργότερα φωτιά. Αμέσως έτρεξα προς τα εκεί, αλλά ήδη είχαν αρχίσει να μεταφέρουν τους γηροκομημένους και τους ασθενείς. Ορισμένοι είναι κατάκοιτοι”, είπε και πρόσθεσε ότι έπνεε ισχυρός αέρας εκείνη την ώρα.

“Όλη η στέγη κάηκε αλλά δεν υπήρξε κανένας ασθενής με πρόβλημα”, τόνισε ο διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου του Μπαλουκλί, ωστόσο, όπως ανέφερε κάηκε η στέγη.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η φωτιά, απάντησε ότι “δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και δεν ξέρουμε ακόμα. Αυτό θα το δούμε αύριο ή μεθαύριο, όταν θα μπορούμε να μπούμε μέσα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιαχτεί αυτό το κτίριο”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ