Ρωσία-6 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων

Ρωσία-6 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων

 

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντά στη Μόσχα, όμως Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς αρκετά βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης υπάρχουν 45 τραυματίες εκ των οποίων τουλάχιστον οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Όλα τα παράθυρα, καθώς και τα περισσότερα κομμάτια ενός βαγονιού του επιβατηγού τρένου, έχουν διαλυθεί», ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

«Ένα από τα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε ένα από τα βαγόνια του επιβατικού τρένου με αποτέλεσμα να το συνθλίψει», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ο συντονιστής των ρωσικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Βαντίμ Αντρόνοφ.

«Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα μπροστά μας, υπήρχε πολλή σκόνη. Η ορατότητα ήταν μηδενική», είπε ένας από τους οδηγούς της επιβατικής αμαξοστοιχίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τα σοβαρά δυστυχήματα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο 85.000 χιλιομέτρων, είναι σχετικά σπάνια, αλλά οι επικριτές των ρωσικών σιδηροδρόμων λένε ότι οι υποδομές του δικτύου χρειάζονται επειγόντως επενδύσεις και ανακαίνιση.

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ- Ρωσία: Τουλάχιστον 4 οι νεκροί στη σύγκρουση τρένων

Συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες στη Μόσχα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ