Ρομπότ – σεφ μαγειρεύει και καθαρίζει την κουζίνα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο χρόνος που διαθέτεις είναι εξαιρετικά περιορισμένος και δεν προλαβαίνεις ούτε να φας, πόσο μάλλον να μπεις στην κουζίνα να μαγειρέψεις. Σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι το delivery, όμως σε λίγα χρόνια οι Βρετανοί ελπίζουν ότι θα σου φέρουν ένα ρομπότ master chef στην κουζίνα σου.

Η Moley Robotics δημιούργησε ένα concept kitchen prototype, το οποίο περιλαμβάνει ένα φούρνο, εστίες, οθόνη αφής, ρομποτικούς βραχίονες και χέρια. Τα χέρια είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες αφής και μπορούν να τεμαχίσουν, να ανακατέψουν, να χρησιμοποιήσουν το blender, να κλείσουν και να ανοίξουν τον φούρνο.

Ο νικητής του βρετανικού MasterChef, Tim Anderson κατέγραψε τις ικανότητές του σε 3D και στη συνέχεια αυτές μετατράπηκαν σε οδηγίες για το ρομπότ, που μπορεί να αναπαράγει τις κινήσεις του.

Η συγκεκριμένη κουζίνα λειτουργεί είτε μέσω οθόνης αφής είτε μέσω εφαρμογής στο κινητό. Προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μια συγκεκριμένη σούπα. Από το 2018 που θα γίνει διαθέσιμη η κουζίνα, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια βιβλιοθήκη με πάνω από 2000 συνταγές ανά τον κόσμο.

 

Πηγή techblog.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να κάνετε το βίντεο σας viral – BINTEO

Ρωσία – Λιποθύμησε και ξύπνησε στο… νεκροτομείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ