Ρέντσι: Υπάρχουν μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης

«To 2015 ολοκληρώνεται με θετικότερο τρόπο από ότι το 2014, αλλά δεν είμαι ακόμη ικανοποιημένος. Υπάρχουν μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης αλλά χρειάζεται χρόνος» δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι στην δημόσια τηλεόραση της Rai.

«Είναι σαν να κατάφερε, η Ιταλία, να πετύχει την ίαση, αλλά να μην αισθάνεται ακόμη καλά. Όλα τα μέχρι τώρα μηνύματα μας λένε ότι το 2016 θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Θα καταφέρουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ περισσότερο από το 1,5%, αλλά το σημαντικό είναι να δείξουν αυτοπεποίθηση οι Ιταλοί. Όλα εξαρτώνται από εμάς», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική και στην σχέσεις με την Γερμανία, ο Ρέντσι θέλησε να υπογραμμίσει: «κάποιες φορές με εκνευρίζει το ότι πρέπει να σεβόμαστε όλους τους κανόνες. Είναι θέμα αξιοπιστίας, η Ιταλία υπέφερε λόγω έλλειψης αξιοπιστίας. Εμείς το κάνουμε, αλλά πρέπει να σέβεστε και εσείς τους κανόνες, αγαπητοί φίλοι Γερμανοί».

Σε σχέση με την υπουργό Μεταρρυθμίσεων, Μαρία Έλενα Μπόσκι, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης δήλωσε πως το ότι ο πατέρας της, Πιερ Λουίτζι Μπόσκι ήταν αντιπρόεδρος της τράπεζας Etruria, η οποία «σώθηκε» από πτώχευση χάρη σε βοήθεια άλλων τραπεζικών οργανισμών, δεν συνιστά πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, και ούτε σύγκρουση συμφερόντων για την υπουργό της.

«Η κυβέρνησή μας δεν προβλέπει προνομιακές μεταχειρίσεις. Όποιος λάθεψε, θα πρέπει να πληρώσει», ολοκλήρωσε ο σαραντάχρονος Ιταλός Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση δήλωσε ο Ραχόι

Εκλογές Ισπανία – Νίκη του Ραχόι χωρίς αυτοδυναμία “δείχνουν” τα exit polls

Ο διάλογος του Ραχόι με την Μέρκελ για τους Podemos – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ