Ρέντσι: Καταβάλλουμε προσπάθειες για να αποφευχθεί το δράμα και η δραχμή

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι το υπόδειγμα της νέας Ευρώπης που οραματιζόμαστε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σε ομιλία του, σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σήμερα το απόγευμα θα συναντήσει την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να πετύχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία και να αποφευχθεί το δράμα και η δραχμή, αλλά η κατάσταση μας απομακρύνει από το κεντρικό σημείο της συζήτησης διότι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες. Αφού τους σέβονται παντού το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.» τόνισε ο κ. Ρέντσι.

«Δεν κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις για να τις πληρώσουμε στους Έλληνες, δεν αυξήσαμε τους φόρους για να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μην τους πληρώνουν οι Έλληνες εφοπλιστές», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στον κύριο δρόμο των δομικών μεταρρυθμίσεων, και ελπίζω ο ελληνικός λαός να κατανόησε με σαφήνεια το ερώτημα του δημοψηφίσματος, διότι δεν αφορά την συμπάθεια δυο ηγετών, αλλά την επιστροφή στην δραχμή ή την παραμονή στο Ευρώ. Το πραγματικό στοιχείο κλειδί είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δυο προβλήματα: ένα αποκλειστικά οικονομικό όραμα του μέλλοντος της ΕΕ δεν αποφέρει αποτελέσματα. Και αν κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι είναι αρκετό, πρέπει να έχουμε το θάρρος να παραδεχθούμε ότι η λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα», κατέληξε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ρέντσι 

Ρέντσι: Αν κερδίσει το «όχι», η Ελλάδα οδεύει προς την εγκατάλειψη του Ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ