Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να τολμήσει περισσότερο

«O κόσμος ολόκληρος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη πρέπει να τολμήσει περισσότερο», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στη διεθνή συνάντηση The state of the Union, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Φλωρεντία.

«Τα αποτελέσματα της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου για την μετανάστευση θα γίνουν αισθητά τις επόμενες εβδομάδες. Είμαι αισιόδοξος», πρόσθεσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

«Η χώρα μας είναι υπερήφανη για τα όσα κάνει και θα κάνουμε κάθε τι είναι δυνατόν για να ανασύρουμε από την θάλασσα τα πτώματα των ανθρώπων αυτών, που χάνουν την ζωή τους για την ελευθερία», συμπλήρωσε.

«Το όραμα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έβαλε ποτέ μια γενιά. Επιτέλους, την χρονιά που μας πέρασε, κάτι κινήθηκε. Η Ευρώπη αποδέχεται και την ευελιξία, πέρα από την δημοσιονομική πειθαρχία», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

Θεωρεί, παράλληλα, ότι «πρόκειται, ακριβώς για ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο επιτεύχθηκε και χάρη στο ιταλικό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, τέλος, υπογράμμισε ότι «αν η χώρα του είχε προχωρήσει στην μεταρρύθμιση του εργασιακού πριν δέκα χρόνια, η κατάσταση της απασχόλησης, σήμερα, θα ήταν σαφώς διαφορετική».

«Το ίδιο ισχύει και για το νέο εκλογικό νόμο που μόλις εγκρίθηκε», είπε.

 

Διαβάστε επίσης:

“Επιφυλακτικός” ο Σόιμπλε για το Eurogroup

Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης – Κλειστό μέχρι το μεσημέρι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ