Qatar Gate: Σήμερα κρίνεται η τύχη της κόρης του Παντσέρι

Δικαστήριο της Μπρέσια πρόκειται να αποφασίσει εντός της ημέρας εάν θα εγκρίνει το αίτημα των Βέλγων εισαγγελέων για την έκδοση της κόρης του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι σε σχέση με το λεγόμενο σκάνδαλο Qatar Gate. Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, δόθηκε έγκριση για την έκδοση της συζύγου του, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι.

Qatar Gate: Οι διάλογοι του Παντσέρι με την οικογένειά του – «Τα κουτάκια τα έχεις δει;»

Ο Παντσέρι κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος»της οργάνωσης που φέρεται να έχει διεισδύσει στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συνολικά, οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά από τα σπίτια των Καϊλή και Παντσέρι, καθώς και μια βαλίτσα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir, η Καϊλή, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου, ομολόγησε ότι είπε στον πατέρα της να κρύψει πακέτα με χαρτονομίσματα και ότι γνώριζε τις κινήσεις του Τζιόρτζι με τις δωροδοκίες και τα όσα έκανε ο Παντσέρι. Ο Ιταλός «εν μέρει ομολόγησε τα γεγονότα» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου, σημειώνεται.

Qatar Gate: Δημοσίευμα «βόμβα» της La Repubblica – «Η Καϊλή παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών και τα χρήματα»

Ο Παντσέρι, έδωσε και οδηγίες στον Francesco Giorgi σχετικά με την σύντροφό του, όπως προκύπτει από τηλεφωνικές υποκλοπές.

 

Ευρωεκλογές: Σκέψεις για επιστροφή της λίστας – Τι εξετάζεται στη «σκιά» του Qatar Gate

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ