Qatar Gate: Πάνω από 60 ευρωβουλευτές εξετάζονται για διαφθορά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται η Εύα Καϊλή και ο Ιταλός σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Εύα Καϊλή: «Δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;» – Τι λέει μέσω του δικηγόρου της για τα χρήματα

Με την έρευνα να βρίσκεται εν εξελίξει και αύριο να αναμένεται η απόφαση για προφυλάκιση ή μη της ευρωβουλευτού και του συντρόφου της, στο «ραντάρ» των βελγικών Αρχών, σύμφωνα με το MEGA, βρίσκονται 60 ευρωβουλευτές, οι οποίοι ερευνώνται για πιθανό χρηματισμό τους, όχι μόνο από το Κατάρ αλλά και άλλες χώρες που εξετάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ευρωβουλευτές που εξετάζονται ανήκουν οι περισσότεροι στο σοσιαλιστικό κόμμα, και ακολουθούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό και τα νέα ακροδεξιά κόμματα. Η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί τις επόμενες ώρες και δεν είναι τυχαίο ότι το απόγευμα της Τρίτης σφραγίστηκε και νέο γραφείο στο Ευρωκοινοβούλιο, μέλους της Επιτροπής Διεθνών και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Μαργαρίτης Σχοινάς για Qatar Gate: Από το Κατάρ πήρα δώρο μία μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες

Το γραφείο της γυναίκας που σφραγίστηκε, η οποία διετέλεσε πρώην επικεφαλής σύμβουλος της ομάδας των Πρασίνων, ερευνάται από τις βελγικές Αρχές. Πηγές του Κοινοβουλίου, αναφέρουν ότι κατασχέθηκε υπολογιστικός εξοπλισμός σε σχέση με τις εργασίες της εν λόγω επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «ευαισθητοποιεί για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς φορείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ