Θάνατος 16χρονου Ρομά: Πετροπόλεμος και χρήση χημικών στο κέντρο της Αθήνας – Φωτιές και οδοφράγματα σε άλλες περιοχές

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού, στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις και τα μικροεπεισόδια.

Θεσσαλονίκη-Θάνατος 16χρονου: Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον αστυνομικό

Στον Ασπρόπυργο, στη Χαλκίδα, στη Λέσβο, στη Ρόδο και στη Θήβα, έγιναν κινητοποιήσεις από Ρομά που άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα, ενώ στην Πάτρα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ανήλικου.

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα εκσφενδόνισαν πέτρες προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, που απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, κοντά στο «Τιτάνια».

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικού

Πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου.

Ο 16χρονος κατέληξε σήμερα το πρωί στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, γεγονός που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. να θέσει σε γενική επιφυλακή όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις υπό τον φόβο της πρόκλησης επεισοδίων.

Πάτρα: Πέτρες και χημικά σε πορεία για τον θάνατο του 16χρονου

Όπως μετέδωσε το πρωί το enikos.gr, δόθηκε κατεπείγουσα εντολή για γενική επιφυλακή σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις και ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί Ρομά και ενδέχεται να εκδηλωθούν εκτεταμένα επεισόδια. Πρόκειται για τις αστυνομικές διευθύνσεις σε Θεσσαλονίκη, Κόρινθο και Αττική. Στόχος είναι να αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια όπως αυτά που σημειώθηκαν μετά τον τραυματισμό του 16χρονου.

Ασπρόπυργος: Ρομά έβαλαν φωτιά και έκλεισαν τον Προαστιακό – Προβλήματα στα δρομολόγια

Ένταση επικράτησε στον Ασπρόπυργο το απόγευμα της Τρίτης. Ρομά έβαλαν φωτιές και έκλεισαν με διάφορα αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, στη Νέα Ζωή. Ακινητοποιημένοι είναι οι συρμοί δύο δρομολογίων του προαστιακού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Hellenic Train, οι συρμοί 1324 και 1325 δεν μπορούν να περάσουν από τον σταθμό του Ασπροπύργου εξαιτίας φωτιάς σε καταυλισμό και στις γραμμές. Επιστρέφουν στους προηγούμενους σταθμούς. “Σε αναμονή η κυκλοφορία των επόμενων δρομολογίων της γραμμής” αναφέρει η ανακοίνωση.

Πάτρα: Πέτρες και χημικά σε πορεία για τον θάνατο του 16χρονου

Ένταση με πέτρες και χημικά, σημειώθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιείται στην Πάτρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ομάδες νεαρών επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Αστυνομικό Μέγαρο και εκτόξευσαν πέτρες που είχαν προμηθευτεί από τη συμβολή των οδών Κορίνθου και Ερμού, όπου γίνονται εργασίες από συνεργείο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική, ενώ τα καταστήματα βρίσκονται σε λειτουργία.

Επίσης, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων. Ήδη μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια μία νεαρή γυναίκα, που είχε μαζί της ένα σακίδιο.

επεισόδια Ρομά

Πάτρα πορεία

Χαλκίδα: Ρομά άναψαν φωτιές και έσπασαν αυτοκίνητο

Σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στην Χαλκίδα όπου συγκεντρώνονται Ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Οι Ρομά συγκεντρώνονται στην περιοχή Καμάρες, όπου και άναψαν φωτιές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το evima.gr. Αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου.

Χαλκίδα φωτιά

Σύμφωνα με το eviathema.gr έχουν κλείσει οι οδοί γύρω από την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγο μετά τις 18:00 άγνωστα άτομα έσπασαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Εύβοια Ρομά

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Λέσβος: Ένταση, φωτιές και πετροπόλεμος κοντά στον καταυλισμό Ρομά της Παγανής

Μικρής έκτασης επεισόδια από νεαρούς Ρομά, με φωτιές και πετροπόλεμο, σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Παγανής στη Λέσβο, μετά τον θάνατο του 16χρονου από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Λέσβος ρομά

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Κτηνιατρική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου και γειτνιάζει με τον καταυλισμό της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi, λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και η ένταση εκτονώθηκε. Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, που παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Ρόδος: Φωτιές και οδοφράγματα από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 16χρονου

Ένταση επικρατεί έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο της Ρόδου, όπου δεκάδες νεαροί έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα στον περιφερειακό δρόμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου από τα πυρά του αστυνομικού, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή, ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων, από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με τη Ρόδου – Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Οι Ρομά, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, φωνάζουν συνθήματα σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου και ζητούν, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, Δικαιοσύνη.

Ρόδος Ρομά

Ρόδος Ρομά

Ρόδος Ρομά

Θήβα: Ρομά έκλεισαν γέφυρα και έβαλαν φωτιά

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην «τρομογέφυρα» στο Πυρί της Θήβας, όπου Ρομά πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τον θάνατο 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το permissos.gr, περίπου στις 16:30, νεαροί Ρομά σκαρφάλωσαν στην περίφραξη, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στην Εθνική Οδό. Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και φώναξαν συνθήματα.

Θήβα Ρομά

Η αστυνομία έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με κατεύθυνση προς Εθνική Οδό μέσα από την Θήβα, μέχρι την λήξη της διαμαρτυρίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ