Θεσσαλονίκη-Θάνατος 16χρονου: Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον αστυνομικό

Έρχονται εξελίξεις μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Εντός των επόμενων 24ωρων αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη.

Θεσσαλονίκη: Βαρύ το κλίμα στον οικισμό «Αγίας Σοφίας» για τον θάνατο του 16χρονου – Σε επιφυλακή διμοιρίες των ΜΑΤ

Ο 16χρονος Κώστας εξέπνευσε σήμερα το πρωί, ύστερα από μάχη που έδωσε επί οκτώ ημέρες στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα κληθεί να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού, μετά την απολογία του.

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια μετά τον θάνατο του 16χρονου

Δικαστικές πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του 16χρονου. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή για τη νέα αυτή πράξη.

Έως ότου αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικού

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ