Εύα Καϊλή: Αυτό είναι το σπίτι στο Ψυχικό που ανακαίνιζε επί έναν χρόνο

Εικόνες από το ακίνητο της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην υπόθεση του «Qatar Gate».

«Βόμβα» Δημητρακόπουλου στον Realfm 97,8: «Η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Η ευρωβουλευτής, η οποία κρατείται σε φυλακές των Βρυξελλών, καθαιρέθηκε από την θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με απόφαση της Ολομέλειας, το μεσημέρι της Τρίτης. Αύριο, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες για να απολογηθεί. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει, εάν θα παραμείνει προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη.

Το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή βρίσκεται στον τρίτο και τον τέταρτο όροφο κτιρίου στο Ψυχικό. Εκεί, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive διέμενε η μητέρα της έως τη στιγμή που άρχισαν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς, οπότε και έφυγε. Η ανακαίνιση του ακινήτου διήρκεσε ένα χρόνο, ενώ ο τέταρτος όροφος του διαμερίσματος λειτουργεί ως γραφείο και συνδέεται με τον κάτω όροφο με εσωτερική σκάλα.

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής που καταψήφισε την καθαίρεσή της από την θέση της αντιπροέδρου

Όπως μεταδόθηκε, το διαμέρισμα των 169 τετραγωνικών μέτρων αγοράστηκε το 2019 και η κ. Καϊλή είχε δηλώσει ότι το απέκτησε έναντι 260.000 ευρώ.

Στην εκπομπή μίλησε ο Πάρης Ρηγόπουλος, σύμβουλος ακινήτων, ο οποίος δήλωσε ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου κυμαίνεται περίπου στις 600.000 ευρώ, ενώ η εμπορική του αξία εκτιμάται περίπου σε 850.000 ευρώ.

Qatar Gate: Φωτογραφία από τα χρήματα που εντοπίστηκαν στα σπίτια της Καϊλή και του Παντσέρι – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ευρωβουλευτής στο Πόθεν Έσχες, το εν λόγω ακίνητο το αγόρασε έπειτα από πώληση κάποιου άλλου διαμερίσματος. Η Εύα Καϊλή είχε αγοράσει μία μονοκατοικία 250 τετραγωνικών μέτρων στην Άνοιξη το 2009, έναντι ποσού 291.000 ευρώ. Εννέα χρόνια αργότερα, το 2018, η ευρωβουλευτής πούλησε το σπίτι στην τιμή των 340.000 ευρώ. Όπως μετέδωσε η εκπομπή, η εφορία εκτιμούσε το ακίνητο στην Άνοιξη στις 214.000 ευρώ.

Η Εύα Καϊλή κατέχει ακόμη τρία ακίνητα. Το ένα στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, υπολογίζεται στα 44 τετραγωνικά μέτρα και το αγόρασε το 2005 έναντι 66.000 ευρώ. Εκεί βρίσκεται η έδρα της εταιρείας, που έφτιαξε στις 30 Νοεμβρίου. Η ευρωβουλευτής κατέχει εξ’ αδιαιρέτου με την αδελφή της ακόμη ένα σπίτι εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, που αποκτήθηκε το 1997 μέσω γονικής παροχής. Διαθέτει, επίσης, άλλο ένα διαμέρισμα εμβαδού 53 τετραγωνικών μέτρων στο Βέλγιο, το οποίο αποκτήθηκε το 2015, έναντι ποσού 175.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ