«Βόμβα» Δημητρακόπουλου στον Realfm 97,8: «Η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 αναφέρθηκε στην συνομιλία που είχε με την Εύα Καϊλή και έριξε «βόμβα» όσον αφορά στην εμπλοκή της στο  Qatar Gate.

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής που καταψήφισε την καθαίρεσή της από την θέση της αντιπροέδρου

«Αύριο ή μεθαύριο θα αποφασιστεί αν θα διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση της. Με κριτήρια ποινικού δικαίου θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ουδέποτε δέχθηκε χρήματα από κάποιον σε αντάλλαγμα της δραστηριότητας της στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι πλάνη ότι είχε αναπτύξει προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα της είχε εκχωρήσει η κυρία πρόεδρος αρμοδιότητα για την Αραβική χερσόνησο και συγκεκριμένο πλάνο» είπε στο κεντρικό μαγκαζίνο με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της εισαγγελίας των Βρυξελλών σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε «ότι η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ που να έχει σχέση με την ιδιότητα της ως ευρωβουλευτής. Δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ ή στο Κουβέιτ. Ο, τι έκανε ήταν εντολή και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου».

Qatar Gate: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την αντιπροεδρία

Όσον αφορά στις καταγγελίες ευρωβουλευτών ότι η Εύα Καϊλή τους προσέγγισε προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ, καθώς και για το γεγονός ότι ταξίδεψε μόνη της στη χώρα και όχι με την επιτροπή,  ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι «θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση με στοιχεία. Εκτελούσε εντολές από την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. Στο Κατάρ πήγε με συγκεκριμένο στέλεχος. Είχε συνοδό έναν Ιταλό συνεργάτη, πολύ στενό, της κυρίας Μέτσολα. Όλα ήταν σε γνώση όχι μόνο του προεδρείου, αλλά και άλλων μεγάλων αξιωματούχων της ΕΕ.  Αυτή την στιγμή είναι ο εύκολος σάκος του μποξ. Ο εμίρης του Κατάρ είχε αποφασισθεί τον Γενάρη του 2023 να πάει να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Ήταν εντολοδόχος – θα το λέω μέχρι να ματώσουν τα χείλη μου-  του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, της προέδρου, του γραφείου της», υπογράμμισε ο κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι όλοι ήθελαν μια ειδική σχέση με χώρες, όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Εκουαδόρ, το Ομάν, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ίχνος χρηματισμού.

Εύα Καϊλή: Την καθαίρεσή της από αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων

«Υπήρξε κεντρική απόφαση και λόγω της στάσης της Ρωσίας»,  συμπλήρωσε.

Για την εμπλοκή του συντρόφου της Εύας Καϊλή που ήταν στέλεχος του γραφείου του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Το τι κάνει ο κάθε Παντσέρι δεν το γνωρίζω. Η υπόθεση πάντως δεν είναι έτσι όπως την λένε»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ