Ζαχάρω: Καταγγελία-σοκ περί ασέλγειας σε 12χρονη – Οι ύποπτοι, οι φωτογραφίες και οι διάλογοι

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου αναμένεται να περάσουν εντός της εβδομάδας τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία βαραίνουν οι καταγγελίες για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 12χρονης στη Ζαχάρω. Οι εισαγγελικές αρχές τους καλούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την «Πατρίς» μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ωστόσο τα άτομα θα καταθέσουν ανωμοτί προφορικά ή εγγράφως ως ύποπτα τελέσεως αδικημάτων που αφορούν γενετήσιες πράξεις και προσβολή ανηλικότητας.

Ξεκάθαρη εικόνα για τις κατηγορίες που ενδέχεται να διατυπωθούν θα υπάρξει μετά τις καταθέσεις, όταν και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με ποινική δίωξη ή όχι σε βάρος των υπόπτων για τα διερευνώμενα εγκλήματα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το σύνολο των τεκμήριων που έχουν παραδοθεί και είναι σε γνώση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση, ερευνάται και ενδεχόμενη εμπλοκή, με την ιδιότητα του θύματος, και της μεγάλης αδελφής της 12χρονης, που είναι επίσης ανήλικη.

Η αδελφή της 12χρονης δεν έχει εξεταστεί ακόμα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, σε αντίθεση την 12χρονη, η οποία έχει δώσει επανειλημμένα καταθέσεις, καθώς με αυτήν έχει καταγραφεί το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας με τους υπόπτους.

Η υπόθεση ερευνάται εδώ και περίπου δύο μήνες έπειτα από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Είχαν προηγηθεί οι σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο πατέρας της ανήλικης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες με διαλόγους και απεικονίσεις σεξουαλικού περιεχομένου, τα οποία έπεσαν στην αντίληψη του πατέρα της 12χρονης, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Ήδη, από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ έχουν εξεταστεί όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί προκειμένου να διασταυρωθούν κυρίως τα δεδομένα αλλά και το αν προκύπτουν και άλλα αδικήματα, ενώ η έκθεση με τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα θα σταλούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου τις αμέσως επόμενες μέρες, ώστε να αξιολογηθούν κι αυτά.

«Η υπόθεση αφορά κυρίως συνομιλίες με την 12χρονη. Θέλουμε να μάθουμε αν υπάρχουν και περαιτέρω πράξεις απ’ αυτές που έχουμε δει. Αυτή είναι η απορία και η αγωνία μας. Υπάρχουν κάποιες πράξεις, οι οποίες σίγουρα αφορούν απεικονίσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει και σωματική επαφή, αυτό θα αποδειχθεί από την έρευνα του ηλεκτρονικού υλικού. Δεν ξέρω τι άλλο έχει μεσολαβήσει, εκτός από αυτά που βρέθηκαν στα χέρια μας, τα οποία και καταθέσαμε γιατί θεωρήσαμε ότι εμπίπτουν σε αρκετά αδικήματα» δήλωσε στην «Πατρίς» ο ένας εκ των συνηγόρων της 12χρονης και του πατέρα της, Ηρακλής Τοκατλόγλου, που έχει αναλάβει την υπόθεση μαζί με το Γιώργο Βογιατζή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ