Μαργαρίτης Σχοινάς για Qatar Gate: Από το Κατάρ πήρα δώρο μία μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες

Δηλώσεις για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Qatar Gate έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ταξίδι του στο Κατάρ και τις δημόσιες τοποθετήσεις που έκανε για το Μουντιάλ.

Qatar Gate: Σύμβουλος του Μαργαρίτη Σχοινά διαψεύδει ότι ελέγχεται – «Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί»

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου υπήρξε άρθρο του Politico με τον τίτλο «Σχοινάς υπό έλεγχο», με την αντίδραση του γραφείου του αντιπροέδρου της Κομισιόν να είναι άμεση και να διαψεύδει το δημοσίευμα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε του λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν και πρόσθεσε: «Αυτή την εβδομάδα υπήρχε οργή και απογοήτευση. Και ειλικρινά, όλα είναι δικαιολογημένα. Χαίρομαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε δράση και δουλεύει για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη που χάθηκε. Ήμουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν».

Politico: Υπό έλεγχο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Αναφορικά με τις αναρτήσεις που έκανε στο Twitter σχετικά με το Κατάρ, ο ίδιος απάντησε: «Μετά από 32 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, για μένα υπάρχει μόνο φως. Θα τουιτάρω και θα το κάνω, ως ένδειξη διαφάνειας. Και να σας πω και κάτι: Δόξα τω Θεώ που τουίταρα. Φαντάζεστε τι κριτική θα εισέπραττα, αν δεν είχα τουιτάρει όσα έκανα στο φως της ημέρας;».

Ερωτηθείς για το αν έλαβε δώρα από το Κατάρ: «Ναι, μου έδωσαν μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες, που άφησα στον οδηγό που με πήγαινε από το στάδιο στο ξενοδοχείο και ορισμένα αναμνηστικά από το Μουντιάλ. Για να υπάρχει όλη η εικόνα , επιτρέψτε μου να σας πω ότι στους υπουργούς της κυβέρνησης τους οποίους συνάντησα, έδωσα τα γνωστά για την πολυτέλειά τους δώρα της Κομισιόν, ένα κερί και ένας πρες παπιέ» προσέθεσε χαριτολογώντας.

Τέλος, παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερικ Μαμέρ επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων (σ.σ. συμπεριλαμβανόμενων των κ.κ. Σχοινά και Γιόχανσον που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου). Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνει τα αυτονόητα με κάθε ευκαιρία, κατέληξε ο Ερικ Μαμερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ