Politico: Υπό έλεγχο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

«Σχοινάς υπό έλεγχο». Αυτό γράφει το Politico, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως γράφει το Politico, κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής».

Θρίλερ με την Εύα Καϊλή: Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή – Πληροφορίες ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί

«Ο Σχοινάς, ο επίτροπος από την Ελλάδα, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του για το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για “σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση”, ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Ο Σχοινάς συμμετείχε κεντρικά στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση της απαίτησης βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η πρόταση προβλέπει να αρθεί η βίζα για τους πολίτες Κατάρ που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών — είτε για επαγγελματικούς λόγους, για τουρισμό ή για οικογενειακούς σκοπούς.

Εύα Καϊλή: Αυτή είναι η εταιρεία real estate που ίδρυσε με τον σύντροφό της στις 30 Νοεμβρίου

«Η ψηφοφορία για το σχέδιο επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές του Ευρωκοινοβουλίου είπαν στο Politico ότι πιθανότατα η ψηφοφορία θα αναβληθεί και αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίστηκε την παρουσία του Σχοινά στην εκδήλωση. «Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που ήταν επίσης παρόντες», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις κατηγορίες κατά της αδελφής μου – Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση της Επιτροπής για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ «αντικατοπτρίζει ακριβώς τις εκθέσεις του ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)», προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Κατάρ με ειδική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ILO».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ