Qatar Gate: Ομολόγησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Το δικαστικό έγγραφο και οι αποκαλύψεις

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ομολόγησε τις παρεμβάσεις υπέρ του Μαρόκου και του Κατάρ στο Qatar Gate. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Soir εμπλέκει τον Marc Tarabella. Αρνείται οποιαδήποτε διαφθορά.

Qatar Gate: Λαλίστατος ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι – «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα»

Ο πρώτος που συνελήφθη στην τεράστια επιχείρηση κατά της διαφθοράς που άρχισε την Παρασκευή από την ομοσπονδιακή εισαγγελία ήταν ο Francesco Giorgi, ένας από τους βασικούς εμπλεκομένους στον φερόμενο φάκελο διαφθοράς και παρέμβασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, προχώρησε σε μια ομολογία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που διαθέτουν οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica. Ενώπιον της αστυνομίας και του ανακριτή Michel Claise – ο οποίος τον κατηγόρησε και τον προφυλάκισε το περασμένο Σαββατοκύριακο για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης – ο Francesco Giorgi παραδέχεται ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που συνεργαζόταν τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ με σκοπό την ανάμιξη στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Το ένταλμα σύλληψης για τον Francesco Giorgi επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη.

Μεϊμαράκης για Qatar Gate: Αυτοί που πρόδωσαν τις ελπίδες, τα όνειρα και την ψήφο σας, σας διαβεβαιώ ότι θα τιμωρηθούν

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, που θα αποφασιστεί η προφυλάκισή της την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, βεβαιώνει ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, ήταν πράγματι ο επικεφαλής αυτής της υποτιθέμενης οργάνωσης.

Οι αποκαλύψεις στην ομολογία του

Σε επαφή με την Le Soir, ο δικηγόρος του Pier Antonio Panzeri απαντά ότι «δεν έχει αυτές τις πληροφορίες»: «Η μόνη μου αντίδραση είναι ότι είναι εξαιρετικό, όταν δεν έχουμε εμείς πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο, να έχετε εσείς πρόσβαση σε αυτό. Είναι παραβίαση του απορρήτου», καταδικάζει ο Λοράν Κένς. Ο Tarabella αρνείται ότι έλαβε χρήματα.

Qatar Gate: Ελέγχουν στο Μιλάνο επτά τραπεζικούς λογαριασμούς των Τζόρτζι, Παντσέρι και Βισεντίνι

Η ομολογία του δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, ο Francesco Giorgi υποπτεύεται πως δύο άτομα έλαβαν χρήματα μέσω του κ. Panzeri. Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές (ομάδα S&D) Andrea Cozolino από την Ιταλία και Marc Tarabella από το Βέλγιο.

«Ο κ. Tarabella δεν σκοπεύει να σχολιάσει υποτιθέμενα στοιχεία της έρευνας», απάντησε ο συνήγορός του, Maxim Töller, το βράδυ της Τετάρτης. Ο Marc Tarabella «βρίσκεται στη διάθεση της δικαιοσύνης. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει λάβει ποτέ κάποια πρόταση, ούτε το παραμικρό χρηματικό ποσό από κανέναν». Μια γραμμή που είχε ήδη κρατήσει τη Δευτέρα σε συνέντευξη που δημοσίευσαν οι Le Soir και Knack .

Ερωτηθείς για το αν έλαβε ή όχι δώρα ή χρήματα σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Cozolino δεν απάντησε στο email της Le Soir.

Ο Τζιόρτζι δεν εμπλέκει τη Μαρί Αρένα

Ερωτηθείς για την ομολογία και τις κατηγορίες εναντίον, μεταξύ άλλων, του Marc Tarabella, ο δικηγόρος του Francesco Giorgi συνέστησε προσοχή σε όσα γράφονται. Διευκρινίζοντας ότι «τα πράγματα είναι πιο διαφοροποιημένα από όσα σας έχουν αναφερθεί».

Ερωτηθείς πάντα για υπόπτους που θα μπορούσαν να λάβουν χρήματα από τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο κατηγορούμενος Τζιόρτζι δηλώνει τελικά ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την Μαρί Αρένα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ