Qatar Gate: Λαλίστατος ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι – «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα»

Το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων για το Qatar Gate μόλις ξεκίνησε.

Οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου συλλέγουν στοιχεία και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σχεδιάζουν την υπερασπιστική γραμμή τους, κάτι που δεν αποκλείεται να τους φέρει τον έναν αντιμέτωπο στον άλλον.

Το μεσημέρι της Τετάρτης όλοι οι συλληφθέντες έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών, εκτός από την Εύα Καϊλή.

«Το ότι δεν παραβρέθηκε σήμερα μπορεί να δείχνει ότι ξεχωρίζει τις δικές της κατηγορίες από τις κατηγορίες των άλλων κατηγορουμένων. Δεν ξέρουμε αν και οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι, θέλουν να πράξουν το ίδιο», λέει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle.

Ήδη η Εύα Καϊλή, μέσω του Έλληνα δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου που μίλησε στο MEGA, δείχνει τον σύντροφό της ως τον μοναδικό κάτοχο των χρημάτων που βρέθηκαν στο διαμέρισμά τους.

«Μέρος χρημάτων βρέθηκαν και στο σπίτι της κ. Καϊλή. Αλλά στο σπίτι δεν έμενε μόνη της, έμενε και ο σύντροφός της. Αυτός είναι ο μονός που μπορεί να δώσει απαντήσεις, σε ποιον άνηκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι του και τι εξυπηρετούσαν».

Στο στόχαστρο ο πατέρας της Καϊλή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Βέλγων δημοσιογράφων, η σύλληψη του Τζιόρτζι που προηγήθηκε της έρευνας στο σπίτι του ζευγαριού, θορύβησε την Εύα Καϊλή και τον πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

«Όταν συλλάβανε τον Φραντζέσκο Τζιόρτζι υποθέτω ότι κάποιος γρήγορα τηλεφώνησε στην Εύα Καϊλή ή στον πατέρα της για να κρύψει τα χρήματα. Η αστυνομία βρισκόταν στο ξενοδοχείο για τον πατέρα Καϊλή, ο οποίος είχε έρθει για επίσκεψη. Υπήρχαν ειδικές μονάδες εκεί που δεν τις περίμενε. Είχε βάλει τα λεφτά σε μια τσάντα για να φύγει από το ξενοδοχείο και να «δραπετεύσει», αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Le Soir».

Οι αποκαλύψεις του Τζιόρτζι

Η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Giorgi μιλάει για ώρες με τους δικαστές του σκανδάλου του Κατάρ. Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν», αναφέρει ότι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος με τις βελγικές Αρχές.

«Οι καταθέσεις του Giorgi βοηθούν να ανοίξει μια δίοδος που θα επέτρεπε στους Βέλγους ανακριτές να επεκτείνουν τις έρευνες ή, τουλάχιστον αρχικά, να επιβεβαιώσουν με αποφασιστικότητα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μετά από μήνες ερευνών».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι υπήρξε χείμαρρος αποκαλύψεων κατά την προανάκριση. Φέρεται να παρείχε στοιχεία για το δίκτυο που περιστρεφόταν γύρω από τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, του οποίου ήταν βοηθός μέχρι το 2019.

Ο Τζιόρτζι ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ του Παντσέρι και φέρεται να είπε στις βελγικές Αρχές τη φράση κλειδί:

«Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα».

Μάλιστα, την ώρα που ο Τζιόρτζι κατέθετε στις Βρυξέλλες, η ιταλική οικονομική αστυνομία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «La Repubblica», έκανε έφοδο στο σπίτι του στην περιοχή Αμπιατεγκράσο, κοντά στο Μιλάνο, για να βρει άλλες 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Κι ενώ ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, εμμέσως πλην σαφώς αφήνει αιχμές για τα χρήματα που βρέθηκαν στον σύντροφο της, έχει ενδιαφέρον τι θα παραδεχθεί ή τι θα αρνηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ