Qatar Gate – Εύα Καϊλή: «Αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά» λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η μόνη που παρέμενε στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate μετά και την χθεσινή αποφυλάκιση, με τον ίδιο τρόπο, του Μαρκ Ταραμπέλα.

Ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας  την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης ανέφερε:

«Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους», επισήμανε ο Έλληνας συνήγορός της.

Χθες σε συνέντευξή του στο Euronews ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, επέμεινε στην αθωότητά της και ανέφερε ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κ. Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σβεν Μαρί.

«Περιπτώσεις όπως της κ. Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου όπου ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Κύπελλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος και στην συνέχεια επισημαίνει «μου κάνει εντύπωση που ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι, αποφυλακίζεται ύστερα από τέσσερις μήνες ενώ η κ. Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες, δεν έχει αποφυλακιστεί».

«Η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να μην επιστρέψει. Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου υπάρχει συμφωνία έκδοσης. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να εξαφανίσει τα λεγόμενα στοιχεία, δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μπορεί να την έχουν κατηγορήσει, όπως για παράδειγμα με τον κ. Παντσέρι».

Τέλος, ο Σβεν Μαρί υποστήριξε ότι «η κ. Καϊλή, σε αυτό το σημείο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν ξέρει πώς να ξαναρχίσει, δεν ξέρει αν υπάρχουν εγκλήματα ή αδικήματα που έχει διαπράξει, δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι, σήμερα, θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή».

Το χρονικό

Η Ελληνίδα πολιτικός, η οποία κατηγορείται για διαφθορά στην υπόθεση Qatar Gate, από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι είναι αθώα.

Η Εύα Καϊλή ήταν μεταξύ των πρώτων προσώπων που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για το Qatar Gate, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν οι βελγικές αρχές για το κατά πόσο ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Μαρόκου, δωροδοκούσαν ευρωπαίους βουλευτές.

Στο στόχαστρο της έρευνας, είχαν μπει επίσης ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και αρκετοί άλλοι νυν και πρώην ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου. Ο Παντσέρι φέρεται να σύναψε συμφωνία με τους Βέλγους ανακριτές τον Ιανουάριο, ώστε να έχει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.

Όλοι οι ύποπτοι που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Μόνο η Εύα Καϊλή παρέμενε κρατούμενη στις φυλακές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ