Qatar Gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Ταραμπέλα

Η Εισαγγελία  των Βρυξελλών, αποφάσισε την Τρίτη, αναφορικά με το Qatar Gate, να επιτρέψει την αποφυλάκιση του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, με βραχιολάκι, είπε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, Antoon Schotsaert, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής  εφημερίδας Le Soir.

Αυτό σημαίνει ότι ο ευρωβουλευτής θα μπορεί να βγει από τη φυλακή και να επιστρέψει στο σπίτι του, υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Την πληροφορία επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπός του.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του  Μαρκ Ταραμπέλα. Παραμένει φυσικά στη διάθεση των ανακριτών του και του εισαγγελέα, εάν τύχει αυτοί να εκτιμήσουν ότι  χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε σε σύντομο δελτίο τύπου ο εκπρόσωπός του. «Θυμηθείτε ότι ο Marc Tarabella ισχυριζόταν πάντα την αθωότητά του. Πάντα έλεγε επίσης ότι δεν είχε τίποτα για να κατηγορήσει τον εαυτό του και δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκτιμά ότι η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλλα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, η ακρόαση της οποίας θα λάβει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ