Qatar Gate: Εμβάσματα από δύο ΜΚΟ σε λογαριασμό της κόρης του Παντσέρι – Τι αποκαλύπτει η La Repubblica

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatar Gate, που προκαλεί «σεισμό» στην Ευρώπη, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, υπάρχουν εμβάσματα από δύο ΜΚΟ σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι.

Qatar Gate: Η πρώτη κατάθεση της Εύας Καϊλή – «Δεν μπορώ να εξηγήσω τα χρήματα στο σπίτι μου, αλλά το έκανε ο άντρας μου»

Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, το δικαστήριο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι δύο ΜΚΟ (η No Peace Without Justice και η Ηuman Rights Foundation) είχαν εμβάσει ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό της Σίλβια Παντσέρι.

Πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ», τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση. Η La Repubblica υπενθυμίζει ότι οι δύο ΜΚΟ, εμπλέκονται στην έρευνα του Qatar Gate.

Qatar Gate: Ο Ταραμπέλα παραιτήθηκε από την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες του Κόλπου

Ο επικεφαλής της No Peace Without Justice, ο Ιταλός Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στην δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κατά την διάρκεια ανάκρισής του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα υψηλότερα ποσά εμβάσθηκαν από την ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ιταλική Δικαιοσύνη προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες. Περιορίστηκε στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας στη συνέχεια τους Βέλγους εισαγγελείς, όπως επισημαίνεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ