Πυρά κατά του αυτοκίνητου του στρατιωτικού διοικητή του Σινά

Πυρά κατά του αυτοκίνητου του στρατιωτικού διοικητή του Σινά

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ την Τετάρτη, κατά του οχήματος του ανώτερου στρατιωτικού διοικητή στη χερσόνησο του Σινά, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, μια περιοχή που μαστίζεται από επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ομάδων ισλαμιστών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ανώτερος αξιωματικός, βρέθηκε «κάτω από σφοδρά πυρά» δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι υπήρξε «ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των τρομοκρατών».

Ο στρατιωτικός διοικητής δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση, που σημειώθηκε στην περιοχή Σέιχ Ζουβαγιέντ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο ένα κορίτσι, του οποίου η ηλικία δεν αποκαλύφθηκε, χτυπήθηκε από τα πυρά και πέθανε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού, που δήλωσε επίσης, ότι ο στρατός και η αστυνομία έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες «προκειμένου να δημιουργηθεί χάος» στη χώρα.

Αυτό είναι το δεύτερο ένοπλο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στην περιοχή του Σινά.

Το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, ένοπλοι επιτέθηκαν κατά μιας βάσης της αστυνομίας με δυο νεκρούς και έξι τραυματίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ