Ψυχρές οι σχέσεις Μόσχας – Παρισιού – Ανέβαλε ο Πούτιν την επίσκεψη στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε την επίσκεψη του στη Γαλλία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της διαφοράς των δύο χωρών για τους βομβαρδισμούς στη Συρία, σύμφωνα με το Russia Today.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί το Παρίσι την επόμενη εβδομάδα ωστόσο όπως επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο η επίσκεψη αναβλήθηκε, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Υπήρχαν κάποιες προγραμματισμένες επισκέψεις. Ωστόσο ο Πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να αναβάλλει την επίσκεψη του στη Γαλλία για την ώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν με τη Μόσχα για τη Συρία, αλλά οι συνομιλίες πρέπει να είναι «ειλικρινείς και αυστηρές».

«Με τη Ρωσία, η Γαλλία έχει μια μεγάλη διαφωνία για τη Συρία και το ρωσικό βέτο στο γαλλικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει εμποδίσει την παύση των βομβαρδισμών και την επίτευξη μιας εκεχειρίας» σημείωσε ο Ολάντ, σε ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

«Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να έχουμε έναν διάλογο με τη Ρωσία, αλλά πρέπει να είναι αυστηρός και ειλικρινής. Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συναντήσω τον Πρόεδρο Πούτιν αν μπορούμε να κάνουμε πρόοδο για την ειρήνη» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Πηγή: Russia Today

Δείτε επίσης:

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Πούτιν στη Γαλλία

Ο Ερντογάν στον πρωθυπουργό του Ιράκ: Μην ξεπερνάς τα όριά σου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ