Πρωθυπουργός της Δανίας: Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Η Πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση στην Κοπεγχάγη κατά πολιτιστικού κέντρου που φιλοξενούσε εκδήλωση για το Ισλάμ και την ελευθερία της έκφρασης.

“Η Δανία επλήγη σήμερα από μία ενέργεια κυνικής βίας. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία πολιτική επίθεση και, κατά συνέπεια, για τρομοκρατική ενέργεια”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωθυπουργός της Δανίας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα Κριστόφ Ντελουάρ δήλωσε ότι «είναι κάτι που φοβόμασταν μετά το Charlie Hebdo»

«Είναι προφανές ότι ακραίες οργανώσεις διεξάγουν έναν πόλεμο κατά της ελευθερίας της έκφρασης, κατά της ελευθερίας της ασεβούς κριτικής των θρησκειών και κατά της ελευθερίας της συζήτησης για το θέμα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι βρίσκονται υπό προστασία… Αντιμετωπίζουν δύο κινδύνους: τον κίνδυνο της δολοφονίας και τον κίνδυνο της σταδιακής αυτολογοκρισίας… πρέπει να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τους δύο αυτούς κινδύνους».

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στη Δανία – ΦΩΤΟ

Το Παρίσι καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Κοπεγχάγη

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των δραστών της επίθεσης στην Κοπεγχάγη

Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση στην Κοπεγχάγη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ