Ερντογάν: Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη υποχώρηση – Αυτή είναι η ανατροφή μου

Ανυποχώρητος δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσθέτει ότι πάντα βρίσκεται σε θέση…επίθεσης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλησε να δώσει απαντήσεις σε όσους υποστηρίζουν ότι υποχώρησε στο θέμα των 10 πρέσβεων.

«Πώς λένε πως υποχώρησα εγώ; Εγώ είμαι σε επίθεση. Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη της υποχώρησης! Εγώ δεν περιμένω κάτι (από το Συμβούλιο της Ευρώπης). Το Συμβούλιο ας κάνει αυτό που ξέρει. Θα δούμε τι θα κάνουν. Θα ακούσουμε και το ΕΔΑΔ, και αφού ακούσουμε εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Εγώ ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν κοιτάζω τι λέει ο ένας ή ο άλλος. Αυτός είναι ο τρόπος ανατροφής μου, κι αυτή την ηθική έχω. Και μέχρι να πεθάνω θα ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Στο μεταξύ, όπως γίνεται γνωστό και από τον τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα προαναγγέλλει αυξημένη παρουσία τουρκικών ερευνητικών σκαφών και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και σε περιοχές της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Παράλληλος στόχος της η δημιουργία άλλων δύο πυρηνικών σταθμών πέραν του Άκουγιου.

Η απειλή Τσαβούσογλου στον Ερντογάν για παραίτηση

Με παραίτηση από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας φέρεται να απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  πριν από μερικές ημέρες. Η κρίση προέκυψε με αφορμή το θέμα με τους δέκα πρέσβεις οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση του κρατούμενου Οσμάν Καβαλά.

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της Deutsche Welle, όταν ο Ερντογάν μίλησε περί «persona non grata» o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στη Νότια Κορέα και ζήτησε από τον Ερντογάν να συναντηθούν μόλις επιστρέψει προκειμένου να τα πουν από κοντά για το επίμαχο θέμα.

«Εάν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αφήσω το υπουργείο» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να τού απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο δεν παραθέτει την πηγή της ενημέρωσής του για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι στελέχη του AKP, που ανησυχούσαν ότι η κήρυξη των πρεσβευτών «persona non grata», επικοινώνησαν με τον Ερντογάν και αναζήτησαν μια φόρμουλα για τη λύση της κρίσης. Αναφέρεται ότι στη συνέχεια παρενέβη η Προεδρία και το Υπουργείο Εξωτερικών και οι πρεσβείες συμφώνησαν να μην αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ