Τουρκία: Γιατί ο Τσαβούσογλου απείλησε με παραίτηση τον Ερντογάν – Το άγνωστο παρασκήνιο

Με παραίτηση από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας φέρεται να απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κρίση προέκυψε με αφορμή το θέμα με τους δέκα πρέσβεις οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση του κρατούμενου Οσμάν Καβαλά.

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της Deutsche Welle, όταν ο Ερντογάν μίλησε περί «persona non grata» o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στη Νότια Κορέα και ζήτησε από τον Ερντογάν να συναντηθούν μόλις επιστρέψει προκειμένου να τα πουν από κοντά για το επίμαχο θέμα.

«Εάν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αφήσω το υπουργείο» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Ταγίπ Ερντογάν.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να τού απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο δεν παραθέτει την πηγή της ενημέρωσής του για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι στελέχη του AKP, που ανησυχούσαν ότι η κήρυξη των πρεσβευτών «persona non grata», επικοινώνησαν με τον Ερντογάν και αναζήτησαν μια φόρμουλα για τη λύση της κρίσης. Αναφέρεται ότι στη συνέχεια παρενέβη η Προεδρία και το Υπουργείο Εξωτερικών και οι πρεσβείες συμφώνησαν να μην αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ