Προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Η Ελλάδα είναι εισβολέας

Δριμεία επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Σε μία νέα τουρκική πρόκληση, ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε την Ελλάδα “εισβολέα” ενώ είπε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ “σκάβουν χαρακώματα κατά της Τουρκίας” και “στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο τοποθετούν νάρκες”, επικρίνοντας ταυτόχρονα τις συμφωνίες της χώρας μας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ  για τον οποίο είπε ότι “τον έχει καταλάβει ψυχική ασθένεια”.

“Η Ελλάδα σχηματίζει μέτωπο κατά της Τουρκίας”

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σύμφωνα με το sigmalive.com, “η Ελλάδα σχηματίζει μέτωπο κατά της Τουρκίας δημιουργώντας συμμαχίες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Αυτήν τη στιγμή, αυτό που συζητείται πιο πολύ στην ελληνική κοινή γνώμη είναι η ερμηνεία και η ανάγνωση του “αναπτυσσόμενης απειλής της Τουρκίας”.

Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Η Ελλάδα επιτάχυνε τους εξοπλισμούς της το 2021 και υπέγραψε διμερείς συμφωνίες στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, τη μία μετά την άλλη. Τον Ιανουάριο φέτος, αγόρασε 18 πολεμικά αεροσκάφη και στη συνέχεια αύξησε αυτόν τον αριθμό σε 24. Η Ελλάδα στοχεύει να ταράξει την ισορροπία της στρατιωτικής ισχύος στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να τη στρέψει υπέρ της. Οι στρατιωτικές συμμαχίες και οι πόλωση που κυριάρχησαν τον 19ο αιώνα φαίνεται να επανεμφανίζονται” είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

“Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία στις 28 Σεπτεμβρίου 2021. Χώρες, οι οποίες είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ, συμφώνησαν η άλλη χώρα να παράσχει στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον μίας από αυτές.

Δεν είναι αυτή η συμφωνία μια κίνηση ενάντια στον ιστό, τη φύση, τις αρχές και την κουλτούρα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ; Σε ποιον απευθύνεται το μήνυμα όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ υπογράφει μια τέτοια συμφωνία άμυνας και ασφάλειας;

Αυτή είναι μια ύπουλη και κρυφή συμφωνία. Η ομπρέλα του ΝΑΤΟ έχει σκιστεί, η συμμαχία έχει διασπαστεί και στην πράξη και στη νοοτροπία. Πώς τηρείται το άρθρο 5 της ιδρυτικής συμφωνίας του ΝΑΤΟ; Η κριτική που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν ήταν παρά μια ισχνή και ανεπαρκής απάντηση” επεσήμανε ακόμη.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρόσθεσε: “Στις 14 Οκτωβρίου 2021, παρατάθηκε σημαντικά η διάρκεια και μιας άλλης συμφωνίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας υπέγραψαν την παράταση της διμερούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, που έληγε στις 6 Νοεμβρίου 2021, για άλλα 5 χρόνια.

Σας το λέω ειλικρινά. Σκάβεται ένας λάκκος εναντίον της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ. Τοποθετούνται νάρκες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία εκφοβίζεται, η Τουρκία απειλείται.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι οποίες ανταγωνίζονται στον Ειρηνικό, δείχνουν τα όπλα τους προς τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”.

Ερντογάν Μπαχτσελί
Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον ακραίο κυβερνητικό εταίρο του

“Η Ελλάδα χρειάζεται μάζεμα και πειθαρχία”

Από την επίθεση του Μπαχτσελί δεν γλίτωσε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, για τον οποίο είπε: “Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών όρισε την Ελλάδα ως τον πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Πιθανώς αυτόν τον υπουργό είτε τον έχει καταλάβει κάποια ψυχική ασθένεια είτε διατρέχεται από κάποια νευρωτική κρίση”.

Προχώρησε κατηγορώντας την Ελλάδα ότι “δεν είναι η προσωποποίηση της σταθερότητας, αλλά η προσωποποίηση της απαξίωσης, εκείνη που έχει φιλοδοξίες εισβολής, πολιτικής κρίσης και δημιουργίας έχθρας κατά της Τουρκίας. Αυτή χρειάζεται μάζεμα και πειθαρχία. Μην μας λένε παραμύθια! Βλέπουμε τις ενέργειες και τις υπεργολαβίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας και άλλων αντιτιθέμενων δυνάμεων. Σας προκαλούμε όλους!

Όταν εξετάζουμε τις συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, γίνεται αντιληπτό ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα ακολουθήσει ακόμη πιο εχθρικές πολιτικές στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με βάση αυτές τις συμφωνίες”.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.