Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αυτή είναι η προτεραιότητά του – Το παρασκήνιο για τις φήμες ότι αναλαμβάνει ρόλο μετά το πρόβλημα υγείας του Καρόλου

Αναβρασμός επικρατεί στην βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Με την Κέιτ Μίντλετον να αναρρώνει και τον βασιλιά Κάρολο να έχει μόλις διαγνωστεί με καρκίνο, τα μέλη που μπορούν να εργαστούν για το “στέμμα” όλο και μειώνονται. Τώρα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φαίνεται ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τα βασιλικά του καθήκοντα, προκειμένου να στηρίξει την σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail o πρίγκιπας Ουίλιαμ θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην ευημερία της συζύγου και των παιδιών του, την ίδια ώρα που θα “μπει μπροστά” προκειμένου να στηρίξει τον βασιλιά Κάρολο.

Ενώ ο διάδοχος του θρόνου θα επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα σήμερα, δεν αναμένεται να αναλάβει πολλά πράγματα για αρκετό καιρό ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε αποφασίσει να απέχει για λίγο, έτσι ώστε να σταθεί στην σύζυγό του.

Η σύντομη επιστροφή του στα βασιλικά καθήκοντα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα παραστεί σήμερα σε δύο εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Κάστρο του Ουίνδσορ για λογαριασμό του βασιλιά το πρωί και θα βρεθεί σ’ ένα εορταστικό δείπνο στο κεντρικό Λονδίνο το βράδυ, ως εκπρόσωπος της οργάνωσης “London’s Air Ambulance”.

Μετά από αυτό, ωστόσο, δεν έχει προγραμματισμένα άλλα καθήκοντα γι’ αυτήν την εβδομάδα και θα είναι ξανά με την οικογένειά του την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων διακοπών των παιδιών.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ Κέιτ Μίντλετον παιδιά

Μια πηγή είπε: «Ο πρίγκιπας έκανε πάντα σαφές ότι προτεραιότητά του είναι να στηρίξει τη σύζυγό του και την οικογένειά του προς το παρόν και δεν έβαλε χρονοδιάγραμμα για αυτό. Θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις του την Τετάρτη, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένετε να τον ξαναδείτε για λίγο μετά».

Η ομάδα του στο Παλάτι του Κένσινγκτον μιλάει με τους αρμόδιους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ σχετικά με τις δημόσιες εμφανίσεις που θα μπορούσε να κάνει ο πρίγκιπας στη θέση του πατέρα του.

βασιλιάς Κάρολος πρίγκιπας Ουίλιαμ Τζορτζ
Πηγή: Instagram/ The Royal Family

Έχει την στήριξη του βασιλιά Καρόλου

Όμως, όσο ο μονάρχης επιμένει να έχει εκείνος το πάνω χέρι, κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, είναι απίθανο ο μελλοντικός βασιλιάς να χρειαστεί να αναλάβει οποιαδήποτε συνταγματικά ζητήματα.

Πάντως ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει την «100 τοις εκατό» στήριξη του πατέρα του για να επιστρέψει με τον δικό του ρυθμό. Με βάση την Daily Mail μια πηγή είπε: «Ο βασιλιάς λατρεύει την πριγκίπισσα της Ουαλίας και πιστεύει ότι κάνει υπέροχη δουλειά. Καταλαβαίνει ότι η οικογένεια έχει προτεραιότητα».

βασιλιάς Κάρολος πρίγκιπας Ουίλιαμ Κέιτ Μίντλετον
Πηγή: Instagram / Royal Family

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ