Πρίγκιπας Άντριου: Πέτυχε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το φερόμενο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Ανάσα παίρνει ο πρίγκιπας Άντριου μετά τον εξωδικαστικό διακανονισμό που πέτυχε στην υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που είχε ασκηθεί εναντίον του στις ΗΠΑ από τη Βιρτζίνια Τζιούφρέ.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο πρίγκιπας Άντριου πέτυχε κατ’ αρχήν συμφωνία με την καταγγέλλουσα, η οποία υποστήριζε ότι ο Δούκας του Γιορκ της είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε τρεις περιπτώσεις, όταν ήταν 17 ετών.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Άντριου είχε επανειλημμένως αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Έγγραφο που κατατέθηκε σε αμερικανικό δικαστήριο αναφέρει ότι ο Δούκας και η Τζιούφρε έχουν καταλήξει σε εξωδικαστικό διακανονισμό. Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας θα κάνει σημαντική δωρεά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τζιούφρε και πως “δεν είχε την πρόθεση να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κυρίας Τζιούφρε”.

Παράλληλα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο πρίγκιπας αναγνωρίζει πως εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως συνέπεια άδικων δημόσιων αποτέλεσμα και προστίθεται ότι ο Δούκας δεσμεύτηκε να επιδείξει τη λύπη του για τη σχέση του με με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα τζέφρι Επστάιν στηρίζοντας τη μάχη κατά της σωματεμπορίας και στηρίζοντας τα θύματά της”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ