Πραξικόπημα στον Νίγηρα: Η Μπούντεσβερ μετέφερε 30 ανθρώπους στη Γερμανία

Η Μπούντεσβερ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι μετέφερε από τη Νιαμέ στη Γερμανία «περίπου 30 ανθρώπους», υπηκόους «Γερμανίας, [σ.σ. κρατών-μελών] της ΕΕ και άλλων χωρών», μέσω X (του πρώην Twitter).

Μεταγωγικό A400M που έφθασε «πριν από το πραξικόπημα» στο αεροδρόμιο της Νιαμέ για την αντικατάσταση πληρώματος «κατά την πτήση της επιστροφής (…) μετέφερε περίπου τριάντα ανθρώπους» στη Γερμανία, εξήγησε ο γερμανικός στρατός.

Σύμφωνα με άρθρο του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του χθες Πέμπτη το βράδυ, επρόκειτο κυρίως για μέλη του γερμανικού στρατού, που συμμετείχαν στην αποστολή του ΟΗΕ στο γειτονικό Μαλί, τη MINUSMA. Η αναχώρησή τους εγγραφόταν στο πλαίσιο εναλλαγής που προβλεπόταν.

Κατά το Σπίγκελ, καθώς υπήρχε χώρος στο αεροσκάφος, η Μπούντεσβερ αποφάσισε να πάρει μαζί περίπου δέκα πολίτες, που δεν ήταν Γερμανοί.

Γερμανοί απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τον Νίγηρα κατά τη διάρκεια επιχείρησης της γαλλικής κυβέρνησης. Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ ανέφερε χθες πως περίπου «60 υπήκοοι» Γερμανίας έφυγαν από την επικράτεια του κράτους της Αφρικής.

Επιχείρηση της Γαλλίας, στο πλαίσιο της οποίας απομακρύνθηκαν εσπευσμένα συνολικά 1.079 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 577 Γάλλων και υπηκόων διαφόρων άλλων χωρών, έλαβε τέλος χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε το Παρίσι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πέντε αεροσκάφη, μισθωμένα από τον γαλλικό στρατό, από την Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ