Πράκτορες κατηγορούνται για δολοφονία διαδηλωτών

Πράκτορες κατηγορούνται για δολοφονία διαδηλωτών

Πέντε Βενεζουελάνοι πράκτορες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το θάνατο δύο ατόμων, κατά τη διάρκεια της αιματηρής διαδήλωσης της 12ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πράκτορες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, παράνομη χρήση όπλων, παρακώλυση της δικαιοσύνης και άλλες κατηγορίες για τους θανάτους των Μπαζίλ Ντα Κόστα και Χουάν Μοντόγια, οι οποίοι πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 66 τραυματίστηκαν στις βίαιες διαδηλώσεις της 12ης Φεβρουαρίου, πυροδοτώντας περαιτέρω διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο.

Οι πέντε άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα, θα παραμείνουν υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών της Βενεζουέλας, Σεμπίν.

Δύο ακόμη πράκτορες της Σεμπίν έχουν συλληφθεί σε σχέση με τους θανάτους και αναμένεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες κατηγορίες για ανθρωποκτονία, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μαδούρο είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι πράκτορες της Σεμπίν παράκουσαν τις εντολές να παραμείνουν στην έδρα τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, αντί να βγουν οπλισμένοι στους δρόμους. Ο διευθυντής της Σεμπίν, Μανουέλ Μπερνάλ, απολύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ