Πούτιν: Τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή – Θα στείλουμε διαστημόπλοιο στη Σελήνη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, αλλά η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Τη δήλωση αυτή έκανε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμβαθύνει η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των κυρώσεων της Δύσης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε πως αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση θα νοιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν.

Ο Πούτιν είπε ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοσθεί στην νέα κατάσταση, εκτιμώντας ότι σήμερα ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου».

Η Ρωσία θα στείλει διαστημόπλοιο στη Σελήνη

Η Ρωσία θα στείλει ένα διαστημόπλοιο στη Σελήνη αργότερα φέτος και θα ισχυροποιήσει τη συνεργασία με τη Λευκορωσία στις διαστημικές υποδομές και τη διαστημική τεχνολογία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας σε μια συνάντηση με τον Λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο Πούτιν αναφέρθηκε στις σοβιετικές επιτυχίες στο Διάστημα και είπε πως καμία από τις κυρώσεις στη Ρωσία δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδό της.

Η ρωσική “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, για την αποστρατιωτικοποίηση και “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας έχει προκαλέσει καταιγισμό κυρώσεων από τις δυτικές χώρες, περιλαμβανομένων περιορισμών στην επιστημονική χρηματοδότηση και συνεργασία.

Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία θα αναπτύξει ένα μεταφορικό διαστημόπλοιο νέας γενιάς και τεχνολογίες για πυρηνική ενέργεια στο διάστημα.

Είπε ακόμη πως θα στείλει ένα διαστημόπλοιο, το Luns-25, στη Σελήνη το τρίτο τρίμηνο φέτος.

Η Ρωσία θα εργαστεί από κοινού με τη Λευκορωσία για υποδομές που διασφαλίζουν την ανεξάρτητη πρόσβαση των χωρών στο διάστημα, είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως ζήτησε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos να εκπαιδεύσει έναν Λευκορώσο για μία πτήση πάνω σε ρωσικό διαστημόπλοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ