Πάτρα: Οι κινήσεις των γονέων μετά τον θάνατο της Μαλένας – Η μηνυτήρια αναφορά, η αποζημίωση και η αντίδραση του δικηγόρου

Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο Μάνος Δασκαλάκης υπερασπιζόταν την Ρούλα Πισπιρίγκου, όμως, δείχνει πλέον να βρίσκεται “απέναντι”, καθώς υπερασπίστηκε την κατηγορία σε βάρος της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Ενδεικτικό της συμπεριφοράς του μέχρι πρότινος ζευγαριού, είναι το γεγονός ότι είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τον θάνατο της Μαλένας, του παιδιού της οικογένειας που πέθανε πρώτο στη σειρά, το 2019.  

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε την μηνυτήρια αναφορά που είχε συντάξει ο δικηγόρος στον οποίο είχαν απευθυνθεί οι γονείς της Μαλένας. Το 3,5 ετών κοριτσάκι κατέληξε αιφνίδια ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Οι γονείς, τότε, είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, επιρρίπτοντας ευθύνες στους γιατρούς. Οι πληροφορίες του δημοσιογράφου ανέφεραν ότι ήθελαν να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι αρχικά οι γονείς υμνούσαν τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν το κοριτσάκι. Τελικά, όμως, απευθύνθηκαν σε γνωστό δικηγόρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, με εισαγγελική εντολή παραγγέλθηκε νέα ιατροδικαστική εξέταση τόσο για την Μαλένα όσο και για την Ίριδα -το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας που είχε εντοπιστεί νεκρό μέσα στην κούνια του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγράφεται στην μηνυτήρια έκθεση, το ζευγάρι κατηγορούσε έμμεσα τους γιατρούς πως σκότωσαν το παιδί τους. Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος διέβλεψε ότι δεν υπήρχε λάθος από την πλευρά του νοσοκομείου και θεώρησε ότι δεν έχει νόημα η διεκδίκηση αποζημίωσης. Έτσι, αποσύρθηκε από την υπόθεση. Εκείνοι, όμως, επέμειναν και κατέθεσαν το προσχέδιο, όπως μεταδόθηκε.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε, επίσης, ότι η 33χρονη κατηγορούμενη είχε ζητήσει να μην γίνει στην Αθήνα η νεκροτομή της Τζωρτζίνας, αλλά στην Πάτρα με την δικαιολογία ότι η νεκροτομή της Μαλένας είχε γίνει στην Αθήνα και είχε προκύψει η αμφιλεγόμενη ιατροδικαστική έκθεση που απέδιδε τον θάνατό της, σε ηπατική ανεπάρκεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ