Πούτιν: Κανείς δεν θα μας απειλήσει – Η επιχείρηση προχωρά βάσει σχεδίου

«Κανείς δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά» τόνισε σε διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας πως το πλάνο της «επιχείρησης» στην Ουκρανία προχωράει βάσει σχεδίου. «Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν επιτυγχάνονται με επιτυχία», δήλωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως «οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι “ένας λαός”» και ότι «οι Ουκρανοί απειλούνται και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως η Ρωσία πολεμά τους «νεοναζί» και ότι οι άμαχοι χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες». Επίσης κατηγόρησε την Ουκρανία για υπερεθνικιστική προπαγάνδα. «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι» είπε, ενώ υποστήριξε ακόμη πως οι Ουκρανοί πυροβολούν με ελεύθερους σκοπευτές όσους επιχειρούν να απομακρυνθούν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε αποζημίωση 7 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 60.000 ευρώ) σε κάθε οικογένεια νεκρού στρατιώτη που έλαβε μέρος στις ρωσικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας, και 5 εκατομμύρια ρούβλια (45.000 ευρώ) στους τραυματίες και τους ανάπηρους πολέμους και μόνιμη σύνταξη στους τελευταίους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ