Πούτιν και Μπερλουσκόνι άνοιξαν μπουκάλι… 240 ετών – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το… κρασί που επέλεξαν να πιουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον φίλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς το μπουκάλι χρονολογείται στο 1775 ενώ η αξία του ανέρχεται σε περισσότερα από… 80.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών των δύο πολιτικών ανδρών στην Κριμαία, επισκέφθηκαν γνωστό οινοποιείο, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο σε συλλογή κρασιών.   

Εκεί ο Πούτιν και ο Μπερλουσκόνο ζήτησαν να ανοίξουν για να δοκιμάσουν το εν λόγω κρασί, ηλικίας 240 ετών . Επρόκειτο για ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί Jeres de la Frontera το οποίο είχε φτάσει στην Κριμαία την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης. Οι δύο φίλοι ωστόσο, δεν υπολόγιζαν την αντίδραση του πρώην γενικού Εισαγγελέα της περιοχής, ο οποίος ζει εξόριστος στη Ρωσία.

Ο έκπτωτος πρώην γενικός Εισαγγελέας της Κριμαίας κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για απώλεια περιουσίας της περιοχής καθώς υπολογίζει την αξία του μπουκαλιού σε περισσότερα από 80.000 ευρώ.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πρόταση του τέως Εισαγγελέα ενώ οι δύο φίλοι συνεχίζουν τις διακοπές τους…

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Η κατάδυση του Πούτιν με βαθυσκάφος ανοιχτά της Κριμαίας – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ