Πόσο πουλήθηκε η Captain America;

Πόσο πουλήθηκε η Captain America;

Η μοτοσικλέτα που οδήγησε ο Πίτερ Φόντα στη θρυλική ταινία «Easy Rider», πουλήθηκε στα 1,35 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 1 εκ. ευρώ, σε δημοπρασία, παρά το γεγονός πως ενδέχεται να μην είναι η αυθεντική.

Με τρία πιστοποιητικά αυθεντικότητας πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Profiles in History η μοτοσικλέτα με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας που έκανε την εμφάνισή της στην ταινία Easy Rider το 1969.

Για τις απαιτήσεις των γυρισμάτων, κατασκευάστηκαν δύο chopper “Captain America” και δύο “Billy” για να οδηγηθούν από τους Πίτερ Φόντα και Ντένις Χόπερ. Όλες οι μοτοσικλέτες ήταν βασισμένες σε Harley Hydra-Glide της εποχής του ΄50. Από αυτές τις τέσσερις, μόνο μία -αυτή της δημοπρασίας- χρησιμοποιήθηκε στο… καταστροφικό φινάλε της ταινίας, προκαλώντας της κάμποσες σημαντικές ζημιές. Γεγονός που την έσωσε βέβαια, μιας και οι υπόλοιπες τρεις κλάπηκαν αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Και ενώ η ιστορία για το πόσα χέρια άλλαξε πλέον είναι γνωστή, εμφανίζεται ο Γκόρντον Γκράντζερ. Ένας συλλέκτης από το Τέξας που ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια του πιστοποιητικό αυθεντικότητας -που του έδωσε ο ίδιος ο Χάγκερτι (πρώτος κάτοχος)- για τη… δική του Captain America.

Όπως αναφέρει το mototriti.gr, ο Νταν Χάγκερτι παραδέχθηκε πως είχε πιστοποιήσει και πουλήσει δύο μοτοσικλέτες Captain America, παρόλα αυτά επιμένει πως μόνο μία από αυτές είναι η αυθεντική, αυτή που πουλήθηκε στη δημοπρασία.

Ο Πίτερ Φόντα, που έδωσε αρχικά την μοτοσικλέτα στον Χάγκερτι, δήλωσε: «Κάτι βρωμάει σε αυτή την υπόθεση. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια από τις δύο είναι αυθεντικές. Το μόνο που ξέρω είναι πως υπάρχουν δύο μοτοσικλέτες εκεί έξω πιστοποιημένες από τον Χάγκερτι. Κάτι δεν πάει καλά.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ